Wizz Air premješta bazu u Tuzli i obustavlja letove za nekoliko destinacija :: Semberija INFO ::

 

Wizz Air premješta bazu u Tuzli i obustavlja letove za nekoliko destinacija


Aviokompanija Wizz Air obaviještava javnost i korisnike njihovih usluga u Bosni i Hercegovini da od septembra ove godine premješta svoja dva aviona bazirana u Tuzli, u druge baze unutar mreže.

Kako navode iz ove kompanije u saopštenju, ovu odluku su donijeli zbog promjenjivog ekonomskog okruženja, kao i operativnih izazova, uzrokovanih vremenskim prilikama u regiji, te da bi iskoristili prilike za rast preraspodjelom svojih kapaciteta na druge rute sa većom potražnjom.

"Iako će nekoliko linija biti obustavljeno, Wizz Air će nastaviti sa letovima na relacijama iz Tuzle do Basel Mulhousea, Dortmunda, Frankfurt-Hahna i Memmingena. Putnici zahvaćeni ovim promjenama će biti obaviješteni putem e-maila i imaće mogućnost izbora između povrata 120 odsto originalne cijene karte u vidu kredita aviokompanije, 100 odsto gotovinskog povrata novca ili alternativnog leta", kazali su iz Wizz Aira i dodali da će svim zaposlenicima sjedišta u Tuzli biti ponuđene mogućnosti preraspoređivanja u njihove druge baze.

Dodaju da ostaju posvećeni dugoročnom rastu na Balkanu, otvarajući stotine radnih mjesta i istovremeno stimulirajući turističku i ugostiteljsku industriju.

"U proteklih dvanaest mjeseci, Wizz Air je najavio raspoređivanje novih aviona u Tiranu, Skoplje i Beograd te pokretanje novih linija prema Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Italiji, Luksemburgu, Poljskoj, Grčkoj, Španiji i mnogim drugim zemljama", stoji u saopštenju.

Roland Tišner, direktor za upravljanje i operativne poslove Wizz Air Mađarska kazao je da izazovno makroekonomsko okruženje, kao i komplikovani vremenski uslovi u regiji, poput čestih magli, značajno utiču na operativne performanse.

"Sve nam to onemogućava da održavamo veliku mrežu letova sa tuzlanskog aerodroma i baziramo naše avione tamo. Izvinjavamo se našim putnicima za neugodnosti koje će ovo izazvati. Sada nam je prioritet osigurati da svi pogođeni putnici budu direktno kontaktirani s jasnim savjetima o njihovim opcijama i pobrinuti se o kolegama i posadi u Tuzli. Privilegovani smo što u Tuzli imamo visoko profesionalan i predan tim te se trudimo da svi oni dobiju prilike u drugim Wizz Air bazama. Wizz Air nastavlja letjeti na devet linija sa bh. aerodroma Sarajevo, Tuzla i Banjaluka", kazao je Tišner.

(Nezavisne)