Znanjem i radom priznat: Miroslav Kojadinović član njemačke državne komisije o energetskoj efikasnosti :: Semberija INFO ::

 

Znanjem i radom priznat: Miroslav Kojadinović član njemačke državne komisije o energetskoj efikasnosti


Privrednik i humanista iz Njemačke Miroslav Kojadinović, porijeklom iz Republike Srpske, izabran je za člana komisije iz BDSF /Njemačke organizacije sudskih vještaka/ koja će se baviti tumačenjem zakona o energetskoj efikasnosti u Njemačkoj a koji će se naći pred parlamentarcima u najvišem zakonodavnom tijelu ove jedne od vedećih zemalja Evrope.
 
Kojadinović je rekao da će kao član komisije i stručno lice iz oblasti energetske efikasnosti i regenerativne energije raditi na formiranju odredbi i usvojanja ovog važnog zakona.
 
Posebno zadovoljstvo, Kojadinović ističe, što na  i na ovaj način može da promoviše Republiku Srpsku i njen energetski potencijal koji je nebrojeno puta isticao na svim bitnim događajima iz ove i drugih oblasti.


 
-U mom srcu je uvijek naša Srpska i njeni ljudi koje zdušno podržavam prevashodno kao čovjek ali i kao stručno lice u oblastima u kojima djelam, zato i doživljavam kao obaveza ali i veliku čast da budem promoter na onim mjestima gdje je to najpotrebnije i čiji se glas može daleko čuti-rekao je Kojadinović.
 
Kao član njemačke državne komisije, Kojadinović  će raditi na poboljšanju energetske efikasnosti, koja u posljednim godinama nija dala očekivane rezultate, a prema njegovim riječima prijeko je potrebna čovječanstvu.
 
On je napomenuo da sadašnja kriza u Evropskoj uniji podstiče da zajedničkim snagama pitanje energetskog sektora koje je važno za sve privredne subjekte što prije bude pozitivno riješeno.
 
-Važno je sačuvati sadašnje kapacitete iz oblasti energetike ali i stvoriti uslove za poboljšanje ovog sektora koji je važan za cjelokupno čovječanstvo. Kroz stvaranje boljih zakonskih osnova omogućili bi svim oblastima privrede kao što je hemijska industrija, automobilska industrija i druge da ostanu u zemljama u kojima proizvode i plasiraju svoje proizvode-zaključio je Kojadinović.