Dodik: Srpska počastvovana posjetom premijera Mađarske :: Semberija INFO ::

 

Dodik: Srpska počastvovana posjetom premijera Mađarske


Foto: predsjednikrs.net/B.Zdrinja
Republika Srpska počastvovana je posjetom premijera Mađarske Viktora Orbana i delegacije iz ove zemlje, rekao je predsjednik Srpske Milorad Dodik na konferenciji za novinare.

- Zahvalili smo se za podsticaj od 100 miliona evra za privredu koju smo dobili od Mađarske - rekao je Dodik.
Istkao je da Srpska želi da primijeni iskustva Mađarske.
 
- Mi smo danas bili u prilici da orbanu zahvalimo  i za razumijevanje za podršku budžetu da naše institucije nesmetano rade. Osnovno je bilo kako ići dalje. To su oblasti u saradnji na polju energetike, izgradnji puteva i razvoju oblasti zdravstva Takođe, razgovarali smo o mogućnosti saradnje u oblasti drvne industrije - naveo je Dodik.

Naglasio je da je Mađarska uspješna zemlja i ima značajna iskustva.

- Postala je razvijena zemlja - naveo je Dodik

Istakao da je danas potpisana zajednička izjava koja će biti osnova za razvoj konkretnih poslova u okviru različitih oblasti privrede, energetike obrazovanja komunikacije i saobraćaja kao i svega ostalog što predstavlja naš zajednički interes.

Rekao je je da očekuje unaprijeđenje saradnje po svim pitanjima.

On je dodao da Srpska prati ono što Vlada Mađarske čini u oblasti demografske politike, gdje se pokkazuje kao nauspješnija.

- Želim da se zahvalim Orbanu na poboljšanju statusa srpske zajednice u Mađarskoj, koja je pokazala daleko veći stepen podrške nego neke druge zemlje - rekao je Dodik.

Naglasio je da je važna podrška Orbana.
 
(RTRS)