Srbija će dodatno pomoći još nekoliko opština u Srpskoj :: Semberija INFO ::

 

Srbija će dodatno pomoći još nekoliko opština u Srpskoj


Фото - Танјуг
Vučić: Neću odgovoriti na izjave Džejmsa Rubina.- Kome smeta jedinstvo naroda na KiM

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Posle sastanka u vili "Mir" predsednici su se obratili medijima.

„Razgovarali smo o svim važnim pitanjima Srbije i Republike Srpske. Milorad Dodik me je upoznao sa viđenjem stanja odnosa u BiH i Republici Srpskoj.

„Govorili smo o mnogo konkretnih stvari. Na sledećoj sednici Vlade Republike Srbije imaćemo zajedničku sednicu. Imaćemo predlog zaključka dva memorijalna centra.

Izgradnja dva memorijalna centra u Donjoj Gradini i obeležavanje stradanja Srba u Jasenovcu i spomenik njima u Srbiji u čijem upravljačkom timu će biti predstavnici vlada i skupštine ove dve zemlje. Dobili smo i blagoslov patrijarha.

Mi ćemo pored opština koje smo pomagali dodatno pomoći, i dodali smo Sokolac Višegrad, Nevesinje i Bileću.

Želim svima srećan predstojeći Vasrks svim pravoslavnim vernicima gde god živeli - rekao je predsednik Vučić.

Vučić: Neću odgovoriti na izjave Džejmsa Rubina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će se Srbija truditi da vodi politiku prijateljstva sa SAD, ali da neće voditi neprijateljsku politiku ni prema Rusiji ni prema Kini i da će se truditi da sačuva osnove nezavisne politike.

Vučić je to izjavio na konferenciji za medije nakon sastanka sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, komentarišući izjavu šefa Centra za globalni angažman američkog Stejt departmenta Džejmsa Rubina koji je prilikom posete Crnoj Gori rekao da se "nada da se Podgorica neće ponovo okrenuti Beogradu i Moskvi".

"Neću odgovoriti na izjave Džejmsa Rubina, zato što sam želeo da budem gospodar svake neizgovorene reči i da ne stavim dodatni teret na leđa Republici Srbiji", rekao je Vučić.

Dodao je da su izrečene tvrdnje neistinite i da samo "govore o tome da su neki ljudi u američkoj administraciji naslonjeni na vreme iz devedesetih godina".

"Mi ćemo se truditi i nastaviti da vodimo politiku prijateljstva i prema SAD i prema svima drugima, ali takođe nećemo kao što neki drugi hrle i to grozničavo u sukob sa Kinezima, Rusima i ostalima, mi u toj njihovoj trci nećemo učestvovati. Ne pada nam na pamet. I trudićemo se da sačuvamo osnove naše nezavisne politike", naveo je Vučić.

Kome smeta jedinstvo naroda na KiM

„Prvo oko njihove hajke - samo jaka država mogla je na onaj način da izdvoji sredstva i pomogne našem narodu. Neki ovde to ne razumeju. O napadima na naš narod nisam slagao ništa. Da li je Radojičić akademik ili ne... ali bio je spreman da se bori za svoj narod, za razliku od onih koji su bili spremni da kriminalizuju naš narod.

„Nemojte da tražite razlog da vodite kampanju protiv Srba od bilo kog drugog, a znamo od koga ste dobili da vodite tu kampanju. Moja je suština da vidim kako će da prežive Srbi na Kosovu, rekao je Vučić.


​Politika