Crnogorski specijalci greškom upali u stan sudiji :: Semberija INFO ::

 

Crnogorski specijalci greškom upali u stan sudiji


Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) greškom su danas ušli su u stan cetinjskog rukometnog sudije Bogdana Kaluđerovića koga su, kako tvrdi, maltretirali u prisustvu supruge i djece.

Kako prenose crnogorski mediji, oni su izvršili upad u stan cetinjskog rukometnog sudije Bogdana Kaluđerovića jer je na njegovim ulaznim vratima gdje živi sa ženom i dvoje maloljetne djece pisalo prezime koje nosi i Nenad Neno Kaluđerović, za kojim je crnogorska policija danas tragala.

"Jutros u 6.45 nakon lupanja otvorio sam vrata nakon čega su policajci upali u stan, i počeli da me maltretiraju u prisustvu maloljetne djece i supruge", potvrdio je za Radio Cetinje Bogdan Kaluđerović koji je dodao da će podnijeti krivičnu prijavu protiv službenika policije.

U momentu davanja izave Kaluđerović se nalazio kod ljekara sa svojom djecom koja su pretrpjela stres, prenose Vijesti.me.

Podsjećamo , prema saznanjima Vijesti, pripadnici SPO u akciju su krenuli jutros u 4.00 sata, a dva sata kasnije počela su hapšenja u Budvi, Cetinju i Podgorici.

Specijalni tužilac i portparol Specijalnog državnog tužilaštva, Vukas Radonjić, kazao je da se po nalogu SDT-a jutros sprovode aktivnosti u dvije odvojene akcije. U jednoj od tih akcija uhapšen je predsjednik Opštine Budva Milo Božović.

Kaluđerović je godinama punio novinske stupce rezervisane za crnu hroniku.

Odlukom Apelacionog suda on je 2013. godine pravosnažno oslobođen optužbi da je ubio Željka Jovanovića, ispred kafe-bara "Ambasador" 13. avgusta 2006. na Cetinju.

U oktobru 2021. godine uhapšen je zbog optužbi da je u danima kada su na Cetinju organizovani protesti protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru počinio krivično djelo terorizam. Oslobođen je i tih optužbi.

Saslušavan je kraljem ljeta 2022. godine, nakon što je likvidiran Vuk Borilović, koji je u ubilačkom pohodu usmrtio 10 sugrađana, među kojima i dvoje djece. Tužilaštvo je ispitivalo da li je Borilovića pogodio hitac iz Kaluđerovićevog pištolja, a na kraju je utvrđeno da su tog Cetinjanina usmrtili hici iz policijskog pištolja, prenose Vijesti.

(Nezavisne)