JAVNI POZIV ZA POHAĐANjE EU4AGRI BESPLATNE OBUKE ZA PISANjE POSLOVNIH PLANOVA U POLjOPRIVREDNO-PREHRAMBENOM SEKTORU :: Semberija INFO ::

 

JAVNI POZIV ZA POHAĐANjE EU4AGRI BESPLATNE OBUKE ZA PISANjE POSLOVNIH PLANOVA U POLjOPRIVREDNO-PREHRAMBENOM SEKTORU


,,SOLVIA FME” objavljuje javni poziv za pohađanje obuke za pisanje poslovnih planova u poljoprivredno-prehrambenom sektoru, koja je podržana od strane projekta EU4AGRI koji finansira Evropska unija.
 
Obuka traje 60 radnih sati, a učešće na obuci je besplatno za sve učesnike.
 
Javni poziv je otvoren za osobe koje već pružaju ili namjeravaju pružati usluge pripreme projektnih prijedloga i poslovnih planova u sektoru poljoprivrede i prehrambene industrije, kao i za poljoprivredne proizvođače, prerađivače prehrambenih proizvoda i stanovništvo ruralnih područja koji se žele obučiti za pripremu poslovnih planova.
 
Rok za prijavu na javni poziv je 14.04.2023. na e-mail: [email protected] ili telefon 065/181 - 373.
 
Projekat „Podrška Evropske unije za konkurentnost poljoprivrede i ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini“ (EU4AGRI) je četverogodišnja inicijativa (2020-2024), sa ciljem modernizacije poljoprivredno-prehrambenog sektora, otvaranja novih i zadržavanja postojećih radnih mjesta, te podrške oporavku od krize prouzrokovane COVID-19 virusom u Bosni i Hercegovini.
 
Projekat EU4AGRI primarno je finansiran sredstvima Evropske unije (EU) u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA). Vrijednost projekta je 20 miliona evra, uz zajedničko sufinansiranje Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) i Češke razvojne agencije (CzDA).