BOLNICA “SVETI VRAČEVI”: Zaposleni u Bolnici boravili u Mostaru, dočekali ih zadovoljni pacijenti :: Semberija INFO ::

 

BOLNICA “SVETI VRAČEVI”: Zaposleni u Bolnici boravili u Mostaru, dočekali ih zadovoljni pacijenti


Zaposleni u Bolnici ”Sveti vračevi” u Bijeljini, na čelu sa direktorom prof. dr Zlatkom Maksimovićem, ovoga vikenda boravili su u edukativnoj posjeti Mostaru, gdje su osim posjete Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, slobodno vrijeme iskoristili i da posjete mnoge znamenitosti grada na Neretvi.

Posjetili su Sabornu crkvu Svete trojice u Mostaru, manastir Žitomislić, Stari most i stari grad, izvor Bune u Blagaju i još mnoge znamenitosti. Direktor Bolnice ”Sveti vračevi” prof. dr Zlatko Maksimović kaže da je ovo druga posjeta Mostaru, koga i on lično voli i gdje ima prijatelje.

- Drago mi je što postoji veliko interesovanje naših zaposlenih za ovakve edukativne ekskurzije, jer svako putovanje oplemenjuje i donosi nove znanja, a ono što je najvažnije zbližava ljude i gradi lijepe uspomene”, kaže Maksimović. Interesantna je činjenica da su direktore Bolnice, ljekare i zdravstvene radnike u Mostaru dočekali i zadovoljni pacijenti koji su liječeći se u njihovoj bolnici ponijeli najbolja iskustva i uspomene. Mostarka Aleksandra Savić, koja je nedavno boravila u ovoj zdravstvenoj ustanovi, kada je čula da su zaposleni iz Bolnice ”Sveti vračevi” u Mostaru poželjela je da ih vidi i zahvali se za tretman koji je imala. Savić otkriva da je imala napade tahikardije koji su se ponavljali, te da je mnogo istražujući o toj temi privuklo ime prof. dr Lazara Angelkova u kome je prepoznavala sigurnog, odgovornog, posvećenog i stručnog ljekara.



- Saznala sam da je stručnjak aritmolog prof.dr. Lazar Angelkov sa Dedinja u Beogradu došao u Bolnicu ”Sveti vračevi” u Bijeljinu. Informišući se o Bolnici privukao mi je pažnju direktor bolnice prof. dr Zlatko Maksimović. Šetajući prostranstvima interneta očigledna je vidljivost rada bolnice. Kroz tu vidljivost osjetila sam da se radi o vrlo ambicioznom lideru pokretačke energije sa vizijom. Ono što je učvrstilo moje povjerenje je što su isto rangirani svi pacijenti i da su u tu bolnicu svi, bez izuzetka dobro došli”, kaže Savićeva.

​Dodaje da je dobila termin za pregled kod prof. Angelkova izaputila se u Bijeljinu. ”Ulaskom u ordinaciju vidjela sam čovjeka baš onakvog kako sam ga manifestovala u svojoj glavi. Tako dobra energija je u tom prostoru da sam evo najiskrenije da kažem, upala u stanje euforije od dragosti, jer ta energija koju emituje taj čovjek kao i sigurnost aritmologa,  u mojoj glavi već bila završena priča sa mojim napadima tahikardije. Sve drugo su bili tehnički koraci procedure. Poslije ablacije osjetila sam ogromno olakšanje. I kao da ništa nije bilo ujutro sa osmjehom i radošću, i crvenim karminom dočekala vizitu. Direktor bolnice prof. dr Maksimović došao je da pozdravi pacijenta iz Hercegovine, kao i sve druge pacijente iz raznih krajeva. Jak stisak ruke – transfer jake energije, samo je potvrdio sve ono što sam zaključila dok sam istraživala bolnicu”, navela je Savićeva.