LjUBINKA DAJEVIĆ: SLIKAM IZ ZADOVOLjSTVA :: Semberija INFO ::

 

LjUBINKA DAJEVIĆ: SLIKAM IZ ZADOVOLjSTVA


Ljubinka Dajević, referent u pisarnici Osnovnog suda u Bijeljini, prije tri godine je ušla u svijet slikarstva. Kako sama kaže, bez velikih ambicija i želje da se vine u neke umjetničke visine. Član je Udruženja likovnih umjetnika ,,Sveti Luka”.
 
-Slikarstvo sam shvatila kao eksperiment, mogućnost da naučim nešto novo. Slikam iz čistog zadovoljstva, onda kada imam vremena, kada me ponese inspiracija. Još u djetinjstvu sam iskazivala ljubav prema crtanju, ali me život odveo na drugu stranu. Prije tri godine sam počela pohađati Slikarsku radionicu ,,Sfumato” Spomenka Đekića. Bila sam najstarija među onima koji su učili prve korake u slikarstvu. U toj radionici sam osjetila neku pozitivnu energiju, mogućnost druženja i učenja. Đekić je banjalučki student slikarstva, odlično prenosi znanje na druge i to je presudilo. Uz njegovu nesebičnu pomoć, brzo smo učili. Davao nam je neophodne instrukcije, pravio korekcije, uočavao i ispravljao početničke greške”.
 

Ljubinka Dajević kaže da slikarstvo shvata kao hobi, jer slika iz čistog zadovoljstva. Naslikala je do sada tridesetak pejzaža i mrtvih priroda. Veliki broj radova je poklonila prijateljima, poznanicima, dragim ljudima.

“ Koristim tehniku akvarel, ali crtam i olovkom, koristim slikarsku kredu. Većina mojih slika je nastala u Slikarskoj radionici. Neke slike sam radila i kod kuće, u slobodnim trenucima. Ispunjavala sam na taj način svoje slobodno vrijeme. Nakon objava na fejsbuku, zainteresovali su se za moj rad i prijatelji, rođaci koji žive u inostranstvu. Pomogli su mi, tako što su mi obezbijedili pribor, platno, neophodan slikarski materijal”.



Ljubinka kaže da će slikati sve dok joj to pričinjava zadovoljstvo i dok pohađa Slikarsku radionicu ,,Sfumato”. Sve to radi, kako kaže, bez velikog opterećenja. Možda je to i najbolji obrazac za nastajanje kvalitetnih umjetničkih djela.
 

Semberija info