Hoćemo li uskoro gledati novi film u serijalu o Hari Poteru? :: Semberija INFO ::

 

Hoćemo li uskoro gledati novi film u serijalu o Hari Poteru?


Prošlo je 12 godina od filmske adaptacije posljednje knjige u serijalu o Hari Poteru.

Uprkos tome interes ne jenjava za čarobnjaka iz Hogvartsa i njegove prijatelje. Nagađa se kako bi se uskoro mogao snimiti deveti film.
 
"Hari Poter i ukleto dijete" ime je pozorišne predstave Džeka Thorna koja je adaptirana za pozorište prema originalnoj priči J. K. Rovling, Džona Tiffanija i Džaka Thornea. Premijerno je izvedena u Palace Theatru u Londonu 30. jula 2016. godine, a dvije godine kasnije nagrađena je i američkom pozorišnom nagradom Tony.
 
Priča o Hari Poteru i ukletom djetetu smještena je 19 godina nakon radnje u posljednjem nastavku romana J. K. Rovling Hari Poter i Darovi smrti, a koje su u filmskoj obradi podijeljene na dva dijela i dva zasebna filma.
 
Iako se u pozorišnoj predstavi pojavljuje lik Harija Potera koji pokušava pronaći ravnotežu između uloge zaposlenog u Ministarstvu magije, supruga i oca troje djece, glavni fokus stavljen je na njegovog najmlađeg sina – Albusa Severusa Potera, koji pohađa Hogvarts. 
 
U predstavi se pojavljuju i Hermione Granger i Ron Veaslej, ali i Drako Malfoj.
 
Već neko vrijeme priča se kako je u planu snimanje novoga filma u serijalu o Hariju Poteru prema ovom pozorišnom komadu.


Nade obožavaocima serijala nedavno je podigao i glumac Rupert Grint, koji je utjelovio Rona u serijalu, a koji je u intervjuu na televizijskom programu This Morning priznao da bi želio reprizirati svoju ulogu.
 
- Da, svakako bih ponovo "posjetio" ulogu ako bi bio pravi trenutak i ako bi se svi vratili na projekt. Taj mi je lik važan. Nekako sam odrastao uz njega i postali smo ista osoba. Prema njemu se osjećam prilično zaštitnički, rekao je Rupert Grint.

(Avaz)