Dermamedic: Vrijeme je za TCA piling :: Semberija INFO ::

 

Dermamedic: Vrijeme je za TCA piling


Da biste sa svog lica odstranili izumrle ćelije koje ten čine sivim, beživotnim i dodaju mu godine, vašoj koži je potrebna mala pomoć. Tu pomoć pružiće vam hemijski piling.
 
Riječ je o tretmanu koji podrazumjeva nanošenje rastvora kiselina na kožu. Zahvaljujući tom rastvoru, hranljive materije iz krema i seruma lakše prodiru u ćelije kože i čine vašu negu kompletnijom.
Hemijskim pilingom se takođe odstranjuju sitni ožiljci od akni.
 
Hemijskom pilingu prethodi higijenski tretman lica,koji je od izuzetne važnosti,kako bi pripremio kožu lica i upotpunio tretman.
 
Ukoliko vam pomisao na nanošenje kiseline na lice zvuči pomalo strašno i grubo, treba da imate na umu da je reč o AHA i TCA voćnim kiselinama koje se dobijaju iz hrane i uključuju mliječnu, limunsku, kiselinu iz grožđa i glikolnu kiselinu dobijenu iz šećerne repe. Zbog toga su preporučene za različite probleme, počevši od prve antiage njege, potom uklanjanja flekica, za liječenje kuperoze i crvenila i na kraju, za liječenje akni i ožiljaka od akni.
 
Možemo razlikovati površne, srednje duboke i duboke pilinge.

Kod površnih pilinga ne dolazi do vidljivog ljuštenja kože i već nakon nekoliko dana primjetićete kako vam koža blista.

Kada su u pitanju srednje duboki i duboki pilinzi, nakon njih može doći do vidljivog ljuštenja kože. Za to vrijeme potrebna je adekvatna njega.
 
Srednje duboki i duboki hemijski piling podrazumjevaju duži period oporavka tokom kojeg može doći do ljuštenja kože u trajanju od 5 do 7 dana. Za pacijente koji žele da koriguju fleke na koži nastale od starosti ili izlaganja suncu, ili žele da smanje bore, ovaj tretman može biti veoma blagotvoran. Često je i prvi izbor u liječenju akni i ožiljaka od akni.
 
TCA piling spada u grupu pilinga srednje dubine i koristi se za liječenje ožiljaka, finih bora, proširenih pora  i oštećenja kože od sunčevog zračenja.

Funkcija te kiseline nije samo u uklanjanju površnog sloja kože, već i u stimulaciji fibroblasta, ćelija odgovornih za stvaranje kolagena i elastina.
 
Piling glikolnom kiselinom se najčešće primjenjuje kada govorimo o pilingu alfa-hidroksi kiselinama. Poznat je pod nazivom piling voćnim kiselinama. Posle njega nema perioda oporavka i popravlja posljedice preranog starenja izazvanog pretjeranim izlaganjem suncu, kao i seboreju.
 
Dermatološke hemijske pilinge  rade samo ljekari, jer su to ozbiljne procedure koje zahtjevaju pripremu i kućnu njegu tokom oporavka. U suprotnom se izlažete riziku od ozbiljnih opekotina.
 
Ukoliko uradite hemijski piling, obavezna je stalna zaštita od sunca, čak i zimi. A u danima kada ste često izloženi suncu, potrebno je obnavljati zaštitu na svaka dva sata.
 
Zakažite Vaš termin 065/889-782
 
Dr Marija Ristanović & Dermamedic Team