Koji je najgori protein za masnoću na stomaku? :: Semberija INFO ::

 

Koji je najgori protein za masnoću na stomaku?


Izvor: Glas Srpske

Kada ste usredotočeni na gubljenje sala na stomaku, postoji mnogo namirnica koje biste možda željeli izbjeći jesti. Iako su proteini odličan dodatak svakoj zdravoj prehrani, jer vam pomažu da ostanete siti i očuvate mišiće, nisu svi proteini jednaki.

 Nutricionista Tami Lakatos  naveo je koji je to najgori protein za masnoću na trbuhu. Mnogima od vas ovaj odgovor se neće dopasti, ali apsolutno najgori protein za masnoću na stomaku je sir. Iako je odličan izvor i proteina i kalcija, sir je jako loš kada ste zabrinuti za masnoću na stomaku.

"Većina kalorija u siru dolazi iz masti, a ne iz proteina. U stvari, komad mocarela sira ima oko 85 kalorija, od čega 60 kalorija dolazi iz masti i samo 23 kalorije sira dolazi iz proteina. Masne kalorije brzo se zbrajaju, tako da čak i mali dio sira može brzo dodati kalorije. S druge strane, možete imati mnogo veći dio hrane bogate proteinima za mnogo manje kalorija", navodi.

Zanimljivo je da većina pojedinaca čak i ne smatra sir svojim primarnim proteinom u obroku. Ljudi obično koriste sir previše obilno kao zabavan dodatak svojim jelima, slično kao što bi koristili sos ili začin. Ova navika, nažalost, dovodi do suvišnih neželjenih kilograma.

"Kada se dio ili sva masnoća skine sa sira, kalorije se smanjuju dok se protein obično povećava. Proteini povećavaju sitost, pa što više proteina možete unijeti u hranu, manje ćete biti gladni i manja je vjerovatnoća da ćete se prejedati", dodaje.