Zašto nije dobro često nositi uske farmerke :: Semberija INFO ::

 

Zašto nije dobro često nositi uske farmerke


 Moda ponekad nije na strani udobnosti, za što su glavni dokaz uske farmerke.

Uske farmerke godinama su u modi, međutim koliko god bili iscrpljeni nakon dugog dana, najbolje bi bilo da ih skinete sa sebe i obučete nešto opuštenije čim stignete kući.
 
Zapravo, često nošenje uskih farmerki tokom dužeg vremenskog perioda može izazvati nešto više problema od same neudobnosti.
 
Iako su uske farmerke često ženin prvi izbor, vrijeme je da se okrenu udobnijem komadu odjeće, jer uske farmerke mogu uticati na zdravlje ukoliko se redovno nose.
 
Bolovi u stopalima

Koliko god uske farmerke bile moderne, opuštenije pantalone ponekad mogu donijeti više komfora. Provođenje previše vremena u uskim farmerkama, naročito ako se krećete i čučite tokom dana, može povrijediti mišiće i živce u nogama. Kombinacija uskih farmerki i uskih remena takođe može biti uzročnik utrnulih nogu, kao i peckanja i bola na prednjoj strani butina.
 
Usporena cirkulacija

Ukoliko ste nekada iskusili osjećaj teških i umornih nogu, najbolje bi bilo da se odlučite za udobne farmerke. Nošenje odjeće koja je previše uska oko struka može smanjiti cirkulaciju krvi i otežati vašim venama da pumpaju krv nazad ka srcu i drugim organima.
 
Žgaravica

Sigurno ste nekada primijetili duboke i osjetljive tragove oko struka koje su farmerke ostavile. Uska odjeća koja gura trbuh naniže zapravo izaziva refluks kiseline. Čak i ako ste savršeno zdravi i niste upoznati s bolnom gorušicom, još uvijek imate šansu da razvijete refluks ako često nosite usku odjeću, piše City Magazine.
 
Držanje

Iako vam nošenje uskih farmerki može donijeti osjećaj utegnutosti, dugoročno gledano, to može dovesti do toga da se savijete ili pogrbite.
 
Uske farmerke narušavaju zdravu ravnotežu između donjeg dijela leđa i kukova, što znači da mogu uticati i na diskove kičme.
 
Reproduktivno zdravlje

Svakodnevno nošenje uskih farmerki može povećati rizik od određenih infekcija i iritacija. Jedna od njih je vulvodinija, stanje koje karakteriše hroničnu bol u vašem intimnom području.
 
Istraživači su otkrili da žene koje često nose uske farmerke imaju dvostruko veće šanse da razviju vulvdiniju od onih koje ne nose uske pantaone.

(Nezavisne)