JU Narodna biblioteka „Filip Višnjić“ i Udruženje građana „Pegaz“: Održano Humanitarno književno-muzičko veče :: Semberija INFO ::

 

JU Narodna biblioteka „Filip Višnjić“ i Udruženje građana „Pegaz“: Održano Humanitarno književno-muzičko veče


Izvor: Semberija info / S. Ristanović

U prostorijama JU Narodne biblioteke „Filip Višnjić“ Bijeljina večeras je održano Humanitarno književno-muzičko veče u organizaciji JU Narodne biblioteke „Filip Višnjić“ Bijeljina i Udruženja građana „Pegaz“ Bijeljina. Cilj večerašnjeg događaja jeste prikupljanje novčanih sredstava za djecu u riziku.



U književnom dijelu večeri učestvovali su pisci Milan Nikolić, Snežana Topalović Aleksić, Slobodan Jović, Nikoleta Petrović i Aljoša Ljubojević, dok su u muzičkom dijelu nastupili prof. dr Ljubo Škiljević i  Duško Mihajlović.

Milan Nikolić, učesnik i jedan od organizatora Humanitarno književno-muzičko večeri kazao je da su večerašnji umjetnici koji nastupaju naširoko poznati, te da su njihova djela veoma cijenjena.
-Večeras smo se svi okupili ne samo da bi pokazali šta smo u prethodnom periodu napisali, nego da prikupimo novčana sredstva za pomoć djeci u riziku. Nadam se da ćemo našu misiju do kraja ispuniti, ali ovo je tek početak jer planiramo da ovo preraste u tradiciju, te se nadam  da će i sljedeće večeri biti posvećene onima kojima je potrebna naša pomoć“, istakao je Nikolić.



Željana Arsenović, direktorka JU Narodne biblioteke „Filip Višnjić“ Bijeljina, rekla je da je ovo posljednja aktivnost u ovoj, izuzetno važnoj godini za Narodnu biblioteku. 
-Veoma nam je drago što ovu godinu završavamo upravo humanitarnom večeri, gdje ćemo pokazati humanost i prikupiti sredstva za djecu u riziku. Mi smo tu za sva udruženja, posebno kada je u pitanju humanitarni karakter“, naglasila je Arsenovićeva.



Slobodan Jović, pisac i učesnik na večerašnjem događaju istakao je da se sa   zadovoljstvom odazvao pozivu Milana Nikolića da učestvuje na Humanitarnoj književno - muzičkoj večeri, te da će se uvijek rado odazivati ovakvim akcijama.
 - Ljudi čitaju prvenstveno zbog emocija, te posjećuju književne večeri da bi se oplemenili i postali bolji.Umjetnost je ono što nas izgrađuje, formira i čini nas boljim ljudima. Ukoliko ona nema tu dimenziju onda ona ne može da računa na duže staze i da opstane u vječnosti. Vjerujem da smo večeras moje kolega i ja ponudili nešto oplemenjujuće i vrijedno, a sve to za djecu koja su u riziku“, zaključio je Jović.