Dokumentarni film “Mudrost traume” dr Gabora Matea u velikoj sali Centra za kulturu! :: Semberija INFO ::

 

Dokumentarni film “Mudrost traume” dr Gabora Matea u velikoj sali Centra za kulturu!


U organizaciji Novak Đoković Fondacije dokumentarni film “Mudrost traume” dr Gabora Matea biće prikazan 26. septembra sa početkom u 19:30 časova u velikoj sali Centra za kulturu.

U periodu od 18. do 30. septembra, 40 projekcija filma biće prikazano u 24 grada i šest zemalja našeg regiona.

U Mudrosti traume putujemo zajedno sa ljekarom, autorom bestselera i dobitnikom Ordena Kanade dr Gaborom Mateom da bismo istražili zašto se zapadno društvo suočava sa povećanim brojem psihičkih poremećaja i hroničnih bolesti. Ovo je filmsko putovanje sa čovjekom koji je svoj život posvetio razumijevanju veze između bolesti, zavisnosti, traume i društva u kom živimo.

U ovom filmu, trauma je predstavljena kao nevidljiva sila koja u velikoj mjeri utiče na naše živote. Ona oblikuje način na koji živimo, način na koji volimo i način na koji shvatamo svijet oko nas. Dr Mate nam daje novu viziju: društvo informisano o traumi u kom roditelji, nastavnici, ljekari i društvo u cjelini nisu fokusirani na potiskivanje simptoma i osuđivanje, već žele da razumiju izvore iz kojih u ranjenoj ljudskoj duši izviru zabrinjavajuća ponašanja i bolesti. On nam ukazuje na put individualnog i kolektivnog iscjeljenja.

“Trauma nije ono što vam se dešava. Trauma je ono što se dešava u vama, kao rezultat onoga kroz šta prolazite”, smatra dr Gabor Mate.

Ulaz je besplatan!


JU Centar za kulturu „Semberija“ Bijeljina