Zvaničnici čestitaju Božić uz želju za njegovanjem dobrih odnosa među ljudima :: Semberija INFO ::

 

Zvaničnici čestitaju Božić uz želju za njegovanjem dobrih odnosa među ljudima


BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je Božić nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Tomi Vukšiću i katoličkim vjernicima u Srpskoj i BiH uz želju da duhovna snaga najradosnijeg hrišćanskog praznika bude snažan podsticaj za međusobno uvažavanje i jačanje univerzalnih vrijednosti na dobrobit svih građana.

"Neka praznik Hristovog rođenja donese radost, mir i blagostanje i ispuni vaša srca i domove", naveo je Dodik u božićnoj čestitki.

On je vjernicima katoličke vjeroispovijesti poželio da predstojeće praznične dane provedu u zdravlju, zajedništvu i radosti porodičnog okupljanja.

Potpredsjednik Republike Srpske Davor Pranjić poželio je katoličkim vjernicima čestit i blagoslovljen Božić, a svim narodima i građanima BiH srećnu i uspješnu 2023. godinu..

"Božić, svetkovina bezuslovne Božje ljubavi prema čovjeku, vrijeme je koje nas podsjeća koliko smo blagoslovljeni, voljeni i dragocjeni, kad nam je Onaj koji je u svemu i koji nam je sve, darovao svojeg jedinorođenog Sina kako bi nas naučio voljeti i ljubiti, kako bi nam udijelio mir i darovao spasenje za život vječni", naveo je Pranjić u čestitki.

On je poželio da ovaj Božić bude prilika za promišljanje o "svim blagodatima koje su nam podarene".

"Neka nam one budu motiv u odlučnoj izgradnji zemlje u kojoj ćemo stvarati svoj dom i podizati svoju porodicu. Neka nam budu motiv za stvaranje zemlje u kojoj prevladava tolerancija i jednakopravnost svih njenih žitelja, u kojoj ćemo živjeti, raditi i ubirati plodove svojeg rada, te u kojoj će sve naše djelovanje biti zalog bolje budućnosti za kojom čeznemo", istakao je Pranjić.

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, povodom Božića i Nove godine, uputila je čestitku nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Tomi Vukšiću, sveštenstvu, redovništvu i svim vjernicima u BiH koji praznuju po gregorijanskom kalendaru.

Povodom nastupajućeg Božića i Nove godine, Cvijanovićeva je njima i svim vjernicima koji najradosniji hrišćanski praznik Hristovog rođenja slave po gregorijanskom kalendaru, uputila iskrene čestitke, sa željom da predstojeće praznične dane provedu u miru, zdravlju i porodičnoj sreći.

"Neka božićne poruke radosti, ljubavi i nade ispune vaša srca i domove, a duhovna snaga praznika pomogne da istrajemo u svim iskušenjima i učvrsti uvjerenje da su zajedništvo, tolerancija i razumijevanje put koji treba slijediti. Čestit Božić i blagoslovena Nova 2023. godina!", navodi se u čestitki srpskog člana i predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je Božić nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Tomi Vukšiću i svim rimokatolicima i ostalim hrišćanima u BiH koji praznuju po gregorijanskom kalendaru, uz želju da praznik podsjeti na njegovanje dobrih odnosa među ljudima i očuvanje duhovnog nasljeđa svih naroda u Republici Srpskoj.

Višković je vjernicima katoličke vjeroispovijesti poželio da prazničnu radost podijele sa najbližima.

"Neka nas praznik koji slavi Hristovo rođenje podsjeti na važnost neprolaznog bogatstva, na njegovanje dobrih odnosa među ljudima i očuvanje duhovnog nasljeđa svih naroda u Republici Srpskoj. Čestit Božić i Nova godina", naveo je Višković u čestitki koju je uputio u ime Vlade Srpske i u svoje ime.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija čestitao je Božić svim vjernicima u BiH koji vrijeme računaju po gregorijanskom kalendaru, uz želju da ga proslave u radosti, blagostanju, ljubavi i slozi, u krugu svojih najdražih.

Tegeltija je Božić čestitao nadbiskupu vrhbosanskom i apostolskom upravniku Vojnog ordinarijata u BiH Tomi Vukšiću.

"U ime Savjeta ministara i svoje ime, Vama, sveštenstvu i svim vjernicima u BiH sa radošću čestitam praznik rođenja Hristovog", navedeno je u Tegeltijinoj čestitki.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić čestitao je Božić nadbiskupu vrhbosanskom Tomi Vukšiću i vjernicima katoličke vjeroispovijesti sa željom da ovaj veliki praznik proslave u zdravlju i blagostanju.

"Neka nam radost Hristovog rođenja bude nadahnuće za međusobno razumijevanje i uvažavanje jer samo oslonjeni jedni na druge možemo graditi uspješnije društvo. Čestit Božić i Nova godina", naveo je Stevandić u čestitki.

On je čestitku uputio u ime Narodne skupštine Republike Srpske i u svoje ime biskupima, sveštenstvu, redovništvu, svim rimokatolicima i ostalim hrišćanima u BiH koji praznuju po gregorijanskom kalendaru.

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić čestitao je Božić svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti, uz želju da ga dočekaju u miru, radosti i blagostanju.

"Povodom nastupajućeg Božića, svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti upućujem iskrene čestitke, uz želju da Božić dočekaju u miru, radosti i blagostanju sa svojim najbližim", naveo je Špirić u čestitki.

Čestitku je nadbiskupu vrhbosanskom Tomi Vukušiću, svim biskupima, sveštenicima, časnim sestrama i svim katolicima u BiH uputio i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Dragan Čović, saopšteno je i Parlamentarne skupštine BiH.

"I ove godine s velikom radošću i nadanjem iščekujemo našu najradosniju svetkovinu, trenutak kada je Bog u liku novorođenoga djeteta sišao među ljude u najvećoj nježnosti i otkrio nam veličinu svoje ljubavi koja se očituje u osmijehu i rukama koje se pružaju prema svima", rekao je Čović.

On je poručio da je Božić i poziv na očuvanje života, na zajedništvo s Bogom, na ljubav prema svakom čovjeku, prema porodičnom životu.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović čestitao je Božić nadbiskupu vrhbosanskom Tomi Vukšiću i vjernicima katoličke vjeroispovijesti uz želju da praznik dočekaju u dobrom zdravlju, duhovnom miru i porodičnoj sreći.

Radmanović je čestitku uputio i biskupima, sveštenstvu, redovništvu, te svim rimokatolicima i ostalim hrišćanima koji Božić praznuju po gregorijanskom kalendaru, saopšteno je iz parlamenta BiH. "Svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti u BiH, kao i svim hrišćanima koji praznuju po gregorijanskom kalendaru, želim da predstojeći praznik Hristovog rođenja dočekaju u dobrom zdravlju, duhovnom miru i porodičnoj sreći. Srećan i blagosloven Božić!", naveo je Radmanović u čestitki.

Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za vjere Dragan Davidović čestitao je Božić nadbiskupu vrhbosanskom Tomi Vukšiću i svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti u BiH uz želju da ovaj veliki praznik ispuni njihove domove mirom i radošću.

"Neka svjetlost Hristovog rođenja bude naša zvijezda vodilja u novoj godini, da ujedinjeni u dobrim djelima budemo podrška jedni drugima njegujući univerzalne hrišćanske vrijednosti kao temelj ljepše budućnosti", naveo je Davidović u čestitki.

On je božićnu čestitku uputio u ime Sekretarijata i u svoje ime biskupima, sveštenstvu, redovništvu i svim rimokatolicima koji praznuju po gregorijanskom kalendaru.


Nezavisne novine