Večeras u Centru za kulturu promocija knjige: Tuzla - zločin bez kazne :: Semberija INFO ::

 

Večeras u Centru za kulturu promocija knjige: Tuzla - zločin bez kazne


Zavičajno udruženja Tuzlaka u Bijeljini i Republički centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica u godini u kojoj pamtimo 30 godina od egzodusa Srba tuzlanske regije večeras će, 22. Decembra, promivisati knjigu Tuzla – zločin bez kazne i egzodus srpskog naroda koja svjedoči o zločinu na pripadnicima Jugoslovenske narodne armije u Tuzli 15. maja 1992. godine i stradanju srpskog naroda tuzlanske regije tokom 20. vijeka.

Promocija će biti održana u velikoj sali JU Centar za kulturu „Semberija“ u Bijeljini, sa početkom u 18 časova i 30 minuta.

Izdavači knjige su Zavičajno udruženje Tuzlaka u Bijeljini, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, Republički centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Banjaluka i Izdavačka kuća Eparhije zvorničko-tuzlanske „Sinaj“.

​Ovo je prva knjiga u ediciji „Svjedoci stradanja“ koja ima zadatak da prikupljanjem i publikovanjem istorijske dokumentarne građe o stradanjima srpskog naroda tuzlanske regije doprinese njegovanju kulture sjećanja, kako se ne bi dogodila nova stradanja, a pokrovitelji knjige su Vlada Republike Srpske, Eparhija zvorničko-tuzlanska i Grad Bijeljina.