CENTRALNI MITING SDS-A, PDP-A I LISTE ZA PRAVDU I RED U BIJELjINI :: Semberija INFO ::

 

CENTRALNI MITING SDS-A, PDP-A I LISTE ZA PRAVDU I RED U BIJELjINI


Bijeljina i Banjaluka će odnijeti odlučujuću prevagu na predstojećim oktobarskim izborima i mi vjerujemo  da će ta dva grada, kao bastioni opozicije, dati još veći doprinos našoj pobjedi, izjavio je Mirko Šarović, kandidat za srpskog člana u Predsjedništvu BiH na predstojećim izborima, na večerašnjem  centralnom mitingu u Bijeljini na kojem su predstavljeni kandidati SDS-a, PDP-a i Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića.



“Bijeljina, od koje smo počeli, I Banjaluka, s kojom završavamo našu kampanju, donijeće pobjedu opoziciji. Zalagaću se za još veću regionalnu saradnju i za saradnju s maticom Srbijom. Dok je slobodne i jake Srbije, biće jaka i slobodna i Republika Srpska”, poručio je Mirko Šarović, naglasivši da će se u prvoj godini mandata zalagati za konekciju na gas na Turski tok u Semberiji, kao i za priključenje BiH “Otvorenom Balkanu”.

 Jelena Trivić, kandidat PDP -a za predsjednika Republike Srpske izjavila je da u Bijeljini, ali i u cijeloj Izbornoj jedinici šest, očekuje odličan izborni rezultat.

“Nakon političke pobjede, od drugog oktobra, tek treba da počnu pobjede za Republiku Srpsku u miru. Naša osnovna poruka je da je Republika Srpska sigurna u našim rukama. Mi ćemo obezbijediti neophodnu političku stabilnost i normalizaciju političkih prilika, pobijedićemo korupciju i otvoriti prostor za više investicija, za više ulaganja u zdravstvo, za reformu obrazovanja, kako bi naši mladi ljudi imali najbolje obrazovanje koje će im omogućiti da se zapošljavaju u našoj Republici Srpskoj. Vezano za poljoprivredu, a dolazila sam u mnoga semberska sela, smatram da sistem podsticaja moramo urediti zakonom i na pravednoj osnovi izvršiti raspodjelu podsticaja”, istakla je Jelena Trivić.



Nosilac liste SDS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici šest, Ljubiša Petrović izjavio je da građani treba drugog oktobra da izađu na izbore u što većem broju, kako bi sa što većom izlaznošću ostvarili pobjedu, kao što se to dogodilo i 2020. godine.

“ Na krilima te pobjede da gradimo bolju Bijeljinu, bolju republiku Srpsku, da imamo što bolje obrazovanje, da se borimo za svakog penzionera i svakog demobilisanog borca. Moramo nastaviti borbu protiv kriminala i korupcije koji su okovali institucije. Imamo ključ za otključavanje tih brava”, poručio je Ljubiša Petrović.
Predsjednik Gradskog odbora SDS-a Bijeljina Tomica Stojanović poručio je da će se dogoditi pobjeda naroda i da će narod živjeti bolje.



Nosilac liste PDP-a za Narodnu skupštinu RS u Izbornoj jedinici šest, Slaviša Marković  najavio je ubjedljivu pobjedu Jelene Trivić i Mirka Šarovića, kao i dobar rezultat SDS-a, PDP - a i liste za Pravdu i red Nebojše Vukanovića.

Mirjana Orašanin, kandidat SDS-a za poslanika u Narodnoj skupštini RS izjavila je da se talas promjena širi Republikom Srpskom od 2020. godine, pozvavši tom prilikom sve univerzitetske profesore i intelektualce  da preuzmu odgovornost za Republiku Srpsku.



Nebojša Vukanović, predsjednik  Liste za pravdu i red izjavio je  da je svaki glas važan, pozivajući građane da drugog oktobra izađu na izbore i da glasaju sa Jelenu Trivić I Mirka Šarovića.

(Semberija info)