OTPOČELA KAMPANjA SRPSKE DEMOKRATSKE STRANKE :: Semberija INFO ::

 

OTPOČELA KAMPANjA SRPSKE DEMOKRATSKE STRANKE


Foto: Semberija info
Srpska demokratska stranka započela je izbornu kampanju velikom stranačkom konvencijom u Etno selu “Stanišići”.

Prije početka konvencije, medijima su se obratili Mirko Šarović, kandidat za srpskog člana Predsjendištva BiH, Jelena Trivić, zajednički kandidat  za predsjednika Republike Srpske i Ljubiša Petrović, nosilac liste za Narodnu skupštinu iz Izborne jedinice šest.

Mirko Šarović je u kratkom obraćanju istakao da je ovo istorijski trenutak za Srpsku demokratsku stranku  u kojem treba, nakon toliko godina, da pobijedi.

“Odlično smo se pripremili, nikad nismo bili bolji, puni smo optimizma i vjerujemo da ćemo dobro iskoristiti ovaj mjesec dana kako bismo predstavili svoj program i odnijeli istorijsku pobjedu nakon sedamnaest godina vladavine SNSD-a i njegovih satelita. Mislim da je ovo borba između politike krize i
patriotske politike, politike dijaloga. Želimo da kažemo da je program SDS-a - Republika Srpska iznad svega.
Naš program je Republika Srpska, s jedne strane, s druge strane ekonomija i razvoj, kao jedina šansa ili najbolja prilika da se u ovoj zemlji živi bolje. Mislim da ćemo uspjeti ubijediti naše građane, našu javnost i birače da nudimo bolje i da je ono što nudi SDS i cijela opozicija nešto što jeste perspektiva ove zemlje.
Uvjeren sam da je pred nama važan trenutak u kojem će točak istorije krenuti drugim putem, u kojem se nećemo kretati unazad, već naprijed i da ćemo dati šansu da Republika Srpska bude bolje mjesto za život”, poručio je Mirko Šarović, izrazivši uvjerenje da će se u ovome pronaći svi građani i svi oni koji razmišljaju da li će izlaziti na izbore, podsjetivši da je slogan SDS-a “Živjećeš bolje”. On je tom prilikom izrazio ubjeđenje u izbornu pobjedu zajedno sa Jelenom Trivić, kao zajedničkim kandidatom za predsjednika Republike Srpske.



Do još jedne izborne pobjede

Ljubiša Petrović, nosilac liste za Narodnu skupštinu RS u Izbornoj jedinici šest, izjavio je da izborna kampanja kreće iz “bastiona SDS-a, iz Bijeljine”, zajedno sa narodom koji je Republiku Srpsku stvorio pod okriljem SDS-a, vodeći državotvornu politiku i brinući za svakog čovjeka.

“Predstoji nam borba za svakog penzionera, za svakog omladinca, za svakog đaka i učenika, za svakog našeg nezaposlenog čovjeka. Želimo stvoriti bolji ambijent, da ljudi rade i zarade, da ostaju sa svojim porodicama ovdje, u našoj Republici Srpskoj. Svaki student, svaki građanin sa punim pravom služe na čast našoj Republici Srpskoj. Zbog toga, na krilima narodne pobjede iz 2020. godine, kada su naši građani pokazali da žele pravednu i poštenu Bijeljinu, koju ćemo dalje razvijati, idemo do još jedne izborne pobjede”, poručio je Ljubiša Petrović.



Za Republiku Srpsku bez korupcije

 Jelena Trivić, zajednički kandidat za predsjednika Republike Srpske, izrazila je zahvalnost SDS- u što ju je podržao kao zajedničkog kandidata za predsjednika Republike Srpske.

“ Zajedno, sa narodom, iznijećemo ono što zovemo “Pobjeda naroda”. Ovo mora da bude pobjeda naroda za Republiku Srpsku bez korupcije, pobjeda naroda za stabilnu RS, za bolje zdravstvo, za najbolje obrazovanje, pobjeda naroda za naše borce i naše penzionere.Ovdje je politički front s kojim će RS biti sigurna. Mi smo tvrđi Srbi od naših političkih oponenata, samo, možda, ne galamimo. Iza te galame tamo, sve je prazno i šuplje. Mirko Šarović je čovjek koji će u Sarajevu “zabijati golove” za RS i za srpsku reprezentaciju, bez toga da bilo koga uvrijedi. Zbog toga sam sigurna da je on najbolji izbor za tu funkciju, jer tačno zna kako će zastupati srpske nacionalne interese. Što se mene tiče i podrške koju imam od ovih ljudi, suština mog programa i naš ključni interes je pobjeda nad korupcijom. Da bismo imali više investicija, bolje zdravstvo, da bi naši borci zaslužili dostojanstvene nadoknade, mi moramo pobijediti korupciju i to ćemo uraditi, u to budite sigurni”, poručila je Jelena Trivić.

(Semberija Info)