ZARAŽENA MEDICINSKA SESTRA NIJE BORAVILA U UGLjEVIKU U POSLjEDNjIH MJESEC DANA


Medicinska sestra zaražena virusom korona zaposlena je u bijeljinskoj bolnici “Sveti Vračevi”, a mjesto prebivališta joj je Donja Trnova u opštini Ugljevik, i ona nije boravila na području ove opštine u posljednjih mjesec dana, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije ugljevičke opštine.

“Nakon obrađene epidemiološke ankete, utvrđeno je da lice zaraženo virusom korona posljednjih mjesec dana nije boravilo na području opštine Ugljevik, a zbog bliske srodnosti, pet lica koja se mogu dovesti u kontakt sa zaraženim licem biće testirano u toku dana”, navodi se u saopštenju.

Pod epidemiološkim nadzorom u opštini Ugljevik su 23 lica od kojih su četiri u karantinu, a iz nadzora je izašlo 248 lica.

Medicinska sestra u Bolnici “Sveti Vračevi” u Bijeljini je 12. lice na području Bijeljine zaraženo virusom korona, nakon gotovo tri nedjelje bez registrovanih osoba pozitivnih na virus u ovom gradu.

Ona će danas biti smještena u karantin pri Domu učenika, a sve osobe koje su bile u kontaktu sa njom biće testirane i sa njima će se postupati prema higijensko-epidemiološkom protokolu, saopšteno je jutros iz bijeljinske bolnice.

Ugljevik info / Opština Ugljevik