UGLjEVIK: NEMA ZARAŽENIH VIRUSOM KORONA, 202 LjUDI POD NADZOROM


Na području opštine Ugljevik nema zaraženih virusom korona, a 202 ljudi, koji su pod nadzorom, dobrog su opšteg zdravstvenog stanja, izjavio je danas načelnik opštine Vasilije Perić nakon sjednice opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Perić je novinarima rekao da se u Ugljeviku sve mjere i propisane odluke sprovode i poštuju."Dezinfikovali smo javne površine i objekte, inspekcijski organi uredno vrše kontrolu lica koja su pod nadzorom i nalaze se u kućnoj izolaciji", rekao je Perić i apelovao na sve sugrađane, posebno starija lica, da se pridržavaju preventivnih mjera i poštuju savjete ljekara u borbi protiv virusa korona.

On je istakao da će Centar za socijalni rad nastaviti podjelu paketa hrane najugroženijim licima na području ove opštine.

"Na Štabu za vanredne situacije danas je odlučeno da iz budžeta budu izdvojena novčana sredstva za nabavku paketa hrane koji će preko Udruženja penzionera sa područja naše opštine biti distribuirani najugroženijim penzionerima", rekao je Perić.

Perić je naglasio da se u Ugljeviku poštuju zabrane kretanja licima starijim od 65 godina, kao i zabrane kretanja od 20.00 do 5.00 časova za sve građane.

Opština Ugljevik