NAJVIŠE OPŠTINSKO PRIZNANjE: UDRUŽENjU ŽENA „RUDAR“ DODIJELjENA POVELjA OPŠTINE UGLjEVIK :: Semberija INFO ::

 

NAJVIŠE OPŠTINSKO PRIZNANjE: UDRUŽENjU ŽENA „RUDAR“ DODIJELjENA POVELjA OPŠTINE UGLjEVIK


Udruženje žena „Rudar“ iz Ugljevika dobitnik je povelje opštine Ugljevik odlučeno je da današnjoj redovnoj sjednici Skupštine opštine Ugljevik.

Odbornici su jednoglasno usvojili prijedloge za dodjelu opštinskih priznanja.
Zlatne medalje opštine Ugljevik tradicionalno su dobili učenici generacija, Marica Popović, Dejan Todorović, Jovana Benović i Dragana Dimitrić.

Zlatne medalje dobili su i Drago Simić i Marina Cvetanović iz Loznice, kao i Predrag Vujević, Živan Rikić, Radinka Lukić, Ranko Đokić i Milenko Naćić iz Ugljevika.

Dobitnici Zlatnih znački su Aktiv društva dobrovoljnih davalaca krvi „Perika Nešković“, D.o.o „Taras“, Mitrović Nebojša, Rajo Petričević i Maja Mitrović.

Srebrena značka biće dodijeljena Udruženju žena „Marija Magdalena“.
Načelnik Ugljevika Vasilije Perić rekao je da se krsna slava opštine-Sveta Petka Paraskeva dočekuje u slavskoj atmosferi sa željom da Ugljevik bude i dalje napredna sredina.

-Slavske svečanosti počele su humanitarnom akcijom, Društvo dobrovoljnih davalaca krvi „Rudar“ prikupio je 125 doza krvi. Održana je i smotra folklora, gdje su članovi Kulturno-umjetničkog društva „Rudar“ uljepšali svetkovinu tradicionalnim pjesmama, igrama i nošnjama-rekao je Perić.

On je podsjetio da je održan i Međunarodni džudo turnir u okviru slavskih svečanosti.
Povelja, značke i medalje nagrađenima biće dodijeljene na Svečanoj sjednici Skupštine opštine Ugljevik, 26 oktobra, uoči krsne slave Svete Petke Paraskeve.