STUDENTI IZ BEOGRADA U POSJETI RITE UGLjEVIK :: Semberija INFO ::

 

STUDENTI IZ BEOGRADA U POSJETI RITE UGLjEVIK


Foto
Oko trideset studenata Rudarsko geološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu danas je boravilo u posjeti Rudnik i Termoelektranu Ugljevik.
 
Studenti su obišli površinski kop “Bogutovo selo”, a domaćini su se potrudili da im što bliže objasne i proces proizvodnje uglja.


 
“Na našem površinskom kopu su teški rudarsko - geološki uslovi, ali svojom stručnošću i požrtvovanošću zaposlenih ostvaruju se svi planirani zadaci. Godišnje se u našem rudniku proizvede oko dva miliona tona uglja”, rekao je studentima Dimšo MIlošević, glavni tehnički rukovodilac Radne jedinice “Rudnik” na RiTE Ugljevik.
 
Ono što je budućim inženjerima bilo posebno zanimljivo je činjenica da je Rudnik Bogutovo selo u fazi zatvaranja, dok je u fazi otvaranja rudnik “Istok 1”.


 
“Za većinu njih ovo je bila i jedinstvena prilika da se sretnu i upoznaju sa najnovijom opremom, ali i metodama rada ugljevičkog rudnika. Cilj posjete studenata bilo je produbljivanje teorijskih znanja i upoznavanje sa specifinostima kopa”, rekao je Vladimir MIlisavljević, profesor stručne prakse na Rudarsko geološkom fakultetu.
 
U sklopu posjete studenti su obišli i postrojenje za odsumporavanje dimnih gasova, te se bliže upoznali sa važnošću i načinom rada tog postrojenja.