BORCI UGLjEVIKA OBILjEŽILI KRSNU SLAVU :: Semberija INFO ::

 

BORCI UGLjEVIKA OBILjEŽILI KRSNU SLAVU


Boračka organizacija Ugljevika obilježila je danas krsnu slavu Svetog velikomučenika Dimitrija - Mitrovdan služenjem parastosa za 301 poginulog borca Vojske Republike Srpske /VRS/ iz ovoga kraja i lomljenjem slavskog kolača u Hramu Svete Petke Paraskeve.



Nakon vjerskih obreda, delegacije su položili cvijeće na spomen-obilježje poginulim borcima na gradskom trgu u Ugljeviku.

Predsjednik Boračke organizacije Ugljevika Jovan Marinković poželio je da današnja slava odbrani narod i od pošasti virusa korona.

Marinković je naglasio da je doprinos građana Ugljevik bio ogroman u stvaranju Republike Srpske i naveo da je u toku odbrambeno-otadžbinskog rata 301 mještanin poginuo, a 648 ih je ranjeno.

Čestitajući krsnu slavu, načelnik Ugljevika Vasilije Perić istakao je da porodice poginulih i demobilisani borci VRS moraju biti na prvom mjestu u društvu.

Perić je izrazio zahvalnost svim borcima na svemu što su činili u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu kako bi srpski narod opstao na ovim prostorima.

"Riješili smo stambena pitanja porodicama poginulih boraca, što bio jedan od osnovnih ciljeva i uspjeli smo u tome na zadovoljstvo svih", rekao je Perić i pohvalio saradnju opštine Ugljevik sa lokalnom Boračkom organizacijom.

On je najavio nastavak rješavanja stambenog pitanja demobilisanih boraca, s ciljem da svi nekadašnji borci imaju pristojne uslove stanovanja.

Za potrebe lokalne Boračke organizacije opština Ugljevik godišnje iz budžeta izdvaja 160.000 KM.

​Opština Ugljevik