OPŠTINSKO TAKMIČENjE U OKVIRU PROJEKTA „FUDBAL U ŠKOLE“ :: Semberija INFO ::

 

OPŠTINSKO TAKMIČENjE U OKVIRU PROJEKTA „FUDBAL U ŠKOLE“


Na sportskom terenu Osnovne škole „Sveti Sava" Lopare održano je opštinsko takmičenja u okviru projekta „Fudbal u škole“.
 
Navedeni projekat realizuje Fudbalski savez Republike Srpske u saradnji sa Evropskom Fudbalskom Federacijom (UEFA), uz podršku Ministarstva porodice omladine i sporta, Ministarstva prosvjete i kulture, Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i Ministarstva unutrašnjih poslova.
 
„Ovo takmičenje obuhvata učešće svih osnovnih škola u Republici Srpskoj, na turniru u malom fudbalu kroz opštinsko, regionalno i republičko takmičenje za učenike četvrtih, petih i šestih razreda“, rekao je Dragan Lukić, direktor Osnovne škole „Sveti Sava" Lopare.
 
On je naveo da je Fudbalski savez Republike Srpske obezbijedio medalje, fudbalske sudije i hranu za učesnike, te da je Crveni krst Republike Srpske i Opštinska organizacija u Loparama pripremila opremu za učenike koji su ukazivali prvu pomoć povrijeđenim takmičarima.
 
Pobjednik takmičenja je ekipa Osnovne škole „Sveti Sava" Lopare koja je pobijedila ekipu Osnovne škole „Veljko Čubrilović“ rezultatom 2:1, nakon boljeg izvođenja penala.