DONACIJE ZA TRI LICA SA INVALIDITETOM U LOPARAMA :: Semberija INFO ::

 

DONACIJE ZA TRI LICA SA INVALIDITETOM U LOPARAMA


Posredstvom Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Republike Srpske tri korisnika u Loparama juče su dobili donirane mašine i stočni fond.
 


Sekretar Saveza paraplegičara oboljelih od dječije paralize i ostalih lica sa invaliditetom Milena Obradović rekla je novinarima da je Fond obezbijedio pet paketa podrške licima sa invaliditetom, od kojih su tri korisnika u Loparama, jedan u Doboju koji je dobio plastenik i korisnik u Novom Gradu koji je dobio frezu.
 
"Imamo najavu da će Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Republike Srpske podržati lica sa invaliditetom i ove godine, posebno u ruralnom području", dodala je Obradovićeva.
 


Ona je rekla da je Savez dobio i 9.000 KM od Ministarstva zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske, čime je obezbijeđeno 80 paketa sa namirnicama i sredstva za higijenu za socijalno ugrožene članove širom Srpske.
 
Prema riječima Obradovićeve, 10 paketa dodijeljeno je korisnicima u Loparama, kao i jedna novčana pomoć od 200 KM.
 
Predsjednik Udruženja paraplegičara u Loparama Pero Savić izrazio je zadovoljstvo što su realizovana tri projekta kojima su aplicirali iz ove majevičke opštine, navodeći da je njihova ukupna vrijednost 7.500 KM.
 
"Dodijeljena je traktorska freza Darku Nakiću iz Milina Sela, koji u porodici ima lice sa invaliditetom, a ujedno je riječ o višečlanoj porodici. Nebojša Simeunović je kroz projekat dobio motokultivator sa prikolicom, a Nebojša Tomić stočni fond ovaca u vrijednosti 2.500 KM", rekao je Savić.
 


Načelnik Lopara Rado Savić zahvalio je u ime opštinske uprave Savezu paraplegičara i rekao da je saradnja s njima u proteklih 15 godina obezbijedila mnogo dobrih projekata licima sa invaliditetom na ovom području.