OTVORENA OBNOVLjENA AMBULANTA PORODIČNE MEDICINE U KORAJU :: Semberija INFO ::

 

OTVORENA OBNOVLjENA AMBULANTA PORODIČNE MEDICINE U KORAJU


Foto
U mjesnoj zajednici Koraj, opština Lopare, otvorena je obnovljena ambulanta porodične medicine.
„Inicijativu za rekonstrukciju i obnovu rada ambulante pokrenuli su načelnik opštine Lopare Rado Savić i načelnik opštine Čelić Admir Hrustanović na sastanku koji je održan u decembru prošle godine“, rekao je direktor Doma zdravlja Lopare.

On je naveo da je ambulanta Doma zdravlja Lopare u Koraju obnovljena nakon dužeg niza godina i da će funkcionisati na način da će pacijenti iz mjesne zajednice Koraj i iz okolnih sela Puškovca, Milinog Sela i Bobetinog Brda moći ostvariti svoje zdravstvene usluge u pomenutom objektu.

„Ambulanta je potpuno opremljena po standardima Ministarstva zdravlja Republike Srpske“, dodao je Nešković.



Direktor Doma zdravlja Čelić Aida Ždralić Bašić je izrazila zadovoljstvo svojim učešćem u projektu, zalaganjem načelnika Savića i Hrustanovića, kao i međuentitetskom saradnjom na njegovoj realizaciji.
Ona je navela da će se u ambulanti smjenjivati ljekari iz domova zdravlja Lopare i Čelić, te da će medicinski tehničari raditi svaki radni dan u sedmici.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić je saopštio da su Dom zdravlja Čelić i Dom zdravlja Lopare, zajednički uspjeli da stvore kadrovske uslove kako bi se ambulanta ponovo otvorila za oko 1000 stanovnika koji gravitiraju Koraju.

On je izrazio zadovoljstvo što će pacijenti koji imaju osiguranje iz Republike Srpske, ali i iz Federacije BiH moći u obnovljenom objektu dobiti usluge primarnog nivoa zdravstvene zaštite.

„Opštine Lopare i Čelić su pronašle sredstva iz raznih izvora da se objekat opremi i uredi“, naveo je Savić.
„Ovo je lijepa priča što se tiče opština Lopare i Čelić“, istakao je Admir Hrustanović, načelnik opštine Čelić.

On je rekao da se na pomenuti projekat čekalo trideset godina, te da njegovom realizacijom građani neće morati ići ni u Čelić ni u Lopare, jer će zdravstvene usluge moći koristiti u Koraju.