NOVA ULAGANjA FIRME TERMAL INT D.O.O :: Semberija INFO ::

 

NOVA ULAGANjA FIRME TERMAL INT D.O.O


Uspješno poslovanje Termala iz Lopara dovelo u ovoj godini do novih ulaganja, pokretanja nove prizvodnje i stvaranja novih radnih mjesta.

Radove na putnoj infrastrukturi u krugu Termala, kao i radove u fabričkoj hali u kojoj će biti nova proizvodnja, obišli su rukovodeći ljudi opštine Lopare na čelu sa načelnikom Radom Savićem u pratnji Elvira Jahića,  direktora  firme „Termal Int“.

„Asfaltiramo putnu komunikaciju između Termala i fabrike koju smo nedavno kupili“, rekao je Jahić novinarima.

On je pojasnio da je to stara fabrika deterdženta „Dita“ koja se rekonstruiše, gdje se vrši instalacija novih električnih vodova, vazduha i plina, tako da bi se u novoj godini pokrenula proizvodnja.

Zemljište preko koga prelazi putna komunikacija između dvije fabrike je kupljeno od privatnih lica.

„Plan nam je da tu zaposlimo oko 50 radnika različitih profila, pretežno zavarivača i bravara“, saopštio je Jahić.

Pored toga, prema njegovim riječima, na nekim radnim mjestima može se zaposliti i veliki broj žena i da je samo u protekla tri mjeseca zaposleno preko 30 radnika, te  da ih je ukupno 140, a plan je da na proljeće naredne godine bude 250 radnika.U dijelu objekta je planiran i novi sektor u kome će biti smještena finalna montaža kotlova na pelet, koja do sada nije rađena u Termalu.

„Mi iz opštinske uprave smo zadovoljni novim ulaganjima Termala iz Lopara“, rekao je načelnik opštine Rado Savić.

On je istakao da se ne uređuje samo fabrika, nego se asfaltiranjem puta dovodi u red i prostor između praktično dvije fabrike.

Načelnik opštine Lopare je izrazio nadu da će biti realizovan plan zapošljavanja, što će doprinos koji je Termal dao razvoju ove lokalne zajednice još više povećati.