LOPARE: PRIJEM ZA NOVE SVEŠTENIKE :: Semberija INFO ::

 

LOPARE: PRIJEM ZA NOVE SVEŠTENIKE


Načelnik opštine Lopare Rado Savić upriličio je prijem za trojicu sveštenika koji su nedavno započeli službu u parohijama na području ove lokalne zajednice. On je poželio sveštenicima sreću u službi i izrazio zadovoljstvo što ih je upoznao.

„To su divni, mladi ljudi puni energije i opštinska uprava i ja im stojimo na raspolaganju“, istakao je Savić.

Protonamjesnik Spasoje Radovanović, paroh novoosnovane Loparske parohije, je saopštio da su oni posjetili načelnika Savića kako bi se upozali i produžili saradnju koju su sa opštinom Lopare imali sveštenici koji su prije njih radili na prostoru koje pokrivaju njihove parohije.

„Zajedno ćemo ići putem Svetosavlja i obnavljati i graditi hramove majevičke“, rekao je paroh Radovanović, čija parohija obuhvata Lopare i Lopare Selo.

Protonamjesnik Duško Đurić je sveštenik 15 godina i novi je paroh Mačkovačke prve parohije koja obuhvata Mačkovac, Gornji Mačkovac, Kozjak i Jablanicu.

Na Mačkovačkoj drugoj parohiji, kojoj pripadaju sela Pirkovci, Vukosavci, Milino Selo i Mirosavci, službuje jerej Ostoja Dikić iz Bijeljine i to mu je prva parohija na kojoj je paroh.

Semberija info