Loparski zdravstveni radnici vakcinisani u Loznici :: Semberija INFO ::

 

Loparski zdravstveni radnici vakcinisani u Loznici


Trinaest zdravstvenih radnika Doma zdravlja Lopare danas je vakcinisano protiv virusa korona u Opštoj bolnici “Loznica”, rekao je direktor loparske zdravstvene ustanove Želimir Nešković.

On je naveo da je ovo  prva grupa zdravstvenih radnika koja se dobrovoljno prijavila za imunizaciju protiv virusa korona.

Nešković je zahvalio Vladi Srbije koja je omogućila vakcinisanje zdravstvenih radnika iz Srpske.“U narednom periodu Dom zdravlja Lopare planira da sve zaposlene vakciniše protiv korona virusa i oni će biti  raspoređeni u više grupa”, najavio je Nešković.

Nešković je ocjenio stabilnom epidemiološku situaciju u opštini Lopare, navodeći da se pod nadzorom nalazi trinaest lica od kojih je njih sedam  pozitivno na korona virus.

„U opštini Lopare nije bilo zaraženih korona virusom do 1. jula prethodne godine, krajem novembra smo imali povećan broj zaraženih ovim opakim virusom, a već početkom ove godine situacija na području naše opštine je stabilna na zadovoljstvo svih nas“, rekao je Nešković.

Info Bijeljina