UDRUŽENjE MAJEVIČANA DAROVALO 64 PEČENICE :: Semberija INFO ::

 

UDRUŽENjE MAJEVIČANA DAROVALO 64 PEČENICE


Udruženje Majevičana u Švajcarskoj je uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića darovalo 64 pečenice za porodice lošijeg imovnog stanja.

Organizator ove akcije Vasilija Obrenović, koji je i član udruženja, rekao je novinarima da su pečenice dijeljene na parkingu ispred hale "Helvecija" u Loparama, a da je za one koji nisu mogli doći organizovan prevoz pečenica do njihovih kuća.

Član uprave Udruženja Stojan Stevanović istakao je da su se u organizaciji ove akcije priključili i mnogi kojima je ovo prvi put da učestvuju.

Arhijerejski namjesnik tuzlanski protojerej-stavrofor Stevo Jović istakao je veliki značaj saradnje dijaspore i matice."Udruženje je pomoglo ne samo darujući pečenice, nego i u mnogim drugim slučajevima i bili su od velike pomoći za ovaj narod", rekao je sveštenik Jović.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić, koji je ovom prilikom i uručio zahvalnicu članovima Udruženja, rekao je da se ovo udruženje svojim aktivnostima predstavilo kao jedno od najboljih zavičajnih udruženja u cijeloj srpskoj dijaspori, izrazivši zahvalnost za sve što čine za rodni kraj.

U dijaspori je oko 5.000 Majevičana, a Udruženje u Švajcarskoj postoji već deset godina.