Lopare: Novih osam kuća za porodice čiji su domovi uništeni u klizištima 2014. godine :: Semberija INFO ::

 

Lopare: Novih osam kuća za porodice čiji su domovi uništeni u klizištima 2014. godine


Za osam porodica iz Lopara, čije su stambene jedinice uništene u klizištima i poplavama 2014. godine izvršena je primopredaja novih kuća, koje su izgrađene kroz Program za oporavak od poplava – stambeno zbrinjavanje, koji finansira Evropska unija u saradnji sa vladom Republike Srpske i opštinom Lopare.

“Izvršili  smo primopredaju u Loparama naselje Slatina, u Koraju, Puškovcu  i Lipovicama po jedan objekat  i u Priboju četiri stambena objekta”, rekao je u svojoj izjavi novinarima Milanko Tošić, šef kabineta načelnika  opštine Lopare Rade Savića.  



Opština Lopare za svaku kuću izdvaja 5.000 KM iz budžeta, obezbjeđuje lokaciju za izgradnju za one koji nemaju svoj plac i priključke na komunalnu infrastrukturu put, struju, vodu i kanalizaciju

Mitar Savić iz Jablanice, čiju je kuća u zaseoku Narančići uništilo klizište, nije krio zadovoljstvo što on i njegova četvoročlana porodica mogu da se pripremaju za useljenje u novi dom. 

“Danas počinjemo sa unošenjem stvari, kako bi sin koji radi ovdje u Loparama, mogao da prenoći u kući,  dok se ne stvore uslovi da se svi uselimo”, dodao je Savić.

Implementator projekta UNDP /UNDP/ novim vlasnicima kuća daje garanciju u trajanju  od dvije godine, gdje su uključene i eventualne popravke i prepravke, za šta je zadužen izvođač radova preduzeće Seta inženjering d.o.o. Zavidovići.

​Info Bijeljina