Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine grada Bijeljina: Porodica mi je veliki vjetar u leđa :: Semberija INFO ::

 

Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine grada Bijeljina: Porodica mi je veliki vjetar u leđa


 Šta smatrate svojim najvećim uspjehom u životu?
- Svojim najvećim uspjehom u životu smatram zasnivanje porodice koja mi je veliki vjetar u leđa za sve što radim u životu i oaza od svih problema na koje naiđem usput. Takođe, velikim uspjehom i bogatstvom  smatram i veliki krug prijatelja koje sam sticao, počev od malih nogu i sa kojima se i dan-danas družim. Bilo je raznih uspjeha i po pitanju politike, kao i profesionalnih uspjeha, ali bi ih ovom prilikom stavio u drugi plan.
 
Koja je to profesija kojom ste u mladosti željeli da se bavite i koliko se ona razlikuje od onoga što vam je danas posao?
- Otprilike sam već u osnovnoj školi znao da želim da se bavim društvenim naukama, na ovaj ili onaj način. Već u srednjoj školi sam izbor suzio na pravo i istoriju, s tim da sam se vrlo brzo odlučio da će pravo biti moj poziv, imajući u vidu veće mogućnosti koje pruža nakon diplimiranja. Tako da imam tu sreću da se ono čime sam se želio baviti u mladosti i ono čime se bavim sada ne razlikuje puno.
 
Koja knjiga, film ili predstava su na vas ostavili najjači utisak poslednjih godina?
- Po pitanju predstave, moraću biti subjektivan, to je svakako ,,Komedija ometena u razvoju“, prva predstava novoosnovanog bijeljinskog pozorišta. Velika stvar za naš grad.  S obzirom na to da sam veliki filmofil, ne mogu izdvojiti jedan film, ali mogu reći da mi filmovi Kristofera Nolana najviše ,,leže“. Po pitanju knjige, opet subjektivan ,,Tišine“, Meše Selimovića.
 
Postoji li hobi ili neko drugo interesovanje kojem posvećujete slobodno vrijeme?
- Supruga i ja smo filmofili, tako da dobar dio slobodnog vremena provedemo gledajući filmove i serije na danas popularnim platformama (HVO i Netfliks). Takođe, pored toga, trudim se da ostanem fizički aktivan i u formi kroz duge šetnje i trening, a imamo i malu kućni biblioteku i volimo zajedno da čitamo i slušamo muziku.
 
Šta bi po vašem mišljenju trebalo unaprijediti u Bijeljini?
- Odgovor na ovo pitanje ću dati u odgovoru na pitanje kako vidim Bijeljinu i Semberiju u budućnosti.
 
Kako Bijeljinu i Semberiju vidite u budućnosti?
- Kao regionalni centar, sa razvijenom infrastrukturom (putnom, komunalnom, istitucionalnom i svakom drugom), razvijenom privredom, odličnim privrednim ambijentom i privrednim zonama uz auto-put, a samim tim i malim brojem nezaposlenih ljudi. Dalje, kao grad mladih, sa fakultetima, studentskim domom, velikim brojem društvenih, sportskih, kulturnih i sličnih sadržaja. Obaveza svih nas koji se bavimo javnim poslom jeste da tako i bude.

​Semberija info