Aktiv žena Socijalističke partije: Obilježavanje Dana borbe protiv nasilja nad ženama :: Semberija INFO ::

 

Aktiv žena Socijalističke partije: Obilježavanje Dana borbe protiv nasilja nad ženama


Aktiv žena Socijalističke partije u Bijeljini, uličnom akcijom je obilježio Dan borbe protiv nasilja nad ženama koji je počeo 25. novembra i trajaće 16 dana. Predsjednica Aktiva žena ove partije, dr Danijela Lakić istakla je da je cilj akcije da se ukaže na značaj prijavljivanja nasilja nad ženama.

- Prema istraživanju koje je radio OSCE u BiH, čak 67 odsto stanovništva u našoj zemlji smatra da je nasilje nad ženama uobičajena pojava,  84 posto žena uopšte ne prijavljuje nasilje, a skoro polovina žena je doživjela neki oblik zlostavljanja od svoje petnaeste godine“, rekla je Lakićeva.



Prema njenim riječima, dijeljenjem flajera sa porukama „STOP NASILjU NAD ŽENAMA, PRIMIJETIMO, REAGUJMO, PRIJAVIMO, SUPROTSTAVIMO SE!“ i angažovanjem našminkane glumice koja je prolaznicima vizuelno dočarala izgled žrtve nasilja, nastoje da ukažu na ovu pojavu u društvu, da animiraju sve partije kako na lokalnom tako i državnom nivou, kako bi učestvovali u kreiranju zakona koji bi doprinio zaštiti žena koje su žrtve nasilja i da se počinioci adekvatno sankcionišu.

Semberija info - O. Stjepanović
Foto - B. Milošević