Osam uspješnih godina rada i postojanja :: Semberija INFO ::

 

Osam uspješnih godina rada i postojanja


Javna ustanova Centar za socijalni rad Bijeljina i Dnevni centar za djecu u riziku organizovali su danas prijem povodom obilježavanja Dana Dnevnog centra za djecu u riziku.

Nakon što je prikazan kratak ptomotivni film o radu Dnevnog centra za djecu u riziku, Goran Marković, pomoćnik direktora Centra za socijalni rad podsjetio je da su još prije osam godina, tadašnji direktor Centra za socijalni rad Bijeljina Milan Simeunović i Slavica Kovrlija odlučili da organizuju novu uslugu u okviru Centra za socijalni rad, u smislu organizovanja Dnevnog centra za djecu u riziku.

“Godine iz nas potvrdile su da je Bijeljini bio neophodan jedan ovakav centar koji je već postao prepoznatljiv i mnogi danas dolaze da se informišu o radu ovog centra kako bi i oni pokrenuli sličnu uslugu u okviru svojih lokalnih zajednica. Dnevni centar za djecu u riziku pomaže djeci na fizičkom i psihičkom planu i ta pomoć im je više nego dobrodošla. Ovom prilikom izražavamo zahvalnost Gradskoj upravi, brojnim privrednim subjektima i sponzorima koji su prepoznali važnost postojanja Dnevnog centra za djecu u riziku”, istakao je Goran Marković.



On je tom prilikom posebnu zahvalnost izrazio Neveni Jovanović, rukovodiocu Dnevnog centra za djecu u riziku i Slavici Kovrlija na stručnom radu i osmišljavanju rada centra.

Slavica Kovrlija je istakla da je Dnevni centar za djecu u riziku jedini centar u Republici Srpskoj koji funkcioniše na ovakav način. Djeca koja su željna pažnje, podrške i ljubavi u Dnevnom centru imaju mogućnost da nauče puno toga, da se druže i bave brojnim korisnim aktivnostima.

Nakon predstavljanja aktivnosti Dnevnog centra za djecu u riziku podijeljene su zahvalnice svima onima koji su na bilo koji način u proteklom periodu pomogli njegov rad.
 
Semberija info