Počela rekonstrukcija dijela lokalnog puta u Gornjem Crnjelovu :: Semberija INFO ::

 

Počela rekonstrukcija dijela lokalnog puta u Gornjem Crnjelovu


Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić ozvaničio je početak radova na obnovi dijela lokalnog puta L-5 (Bijeljina-Velika Obarska-Gornje Crnjelovo-Subotište) u Mjesnoj zajednici Gornje Crnjelovo.
 
On je istakao da ova dionica ima i regionalni značaj jer predstavlja dio puta koji vodi ka graničnom prelazu Subotište.

- Ovo je jedan od projekata koji smo davno započeli, s namjerom da poboljšamo infrastrukturu u našim selima, a Gornje i Donje Crnjelovo su skoro najveće naše mjesne zajednice. Postojeći put do Gornjeg Crnjelova u velikoj mjeri je oštećen, primjetna su i velika ulegnuća na rubovima puta, tako da je rekonstrukcija neophodna - pojasnio je gradonačelnik Mićić.
On je dodao da se postojeći put proširuje za metar i da se radi kompletna rekonstrukcija.


- Plan je i da se rekonstruiše ostatak puta prema Velikoj Obarskoj i asfaltira put prema Jameni, s obzirom na to da ovaj put ne samo da povezuje Gornje i Donje Crnjelovo, nego ide i na Granični prelaz koji koristi veliki broj ljudi - istakao je Mićić.
Načelnik gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine Tomica Stojanović naveo je da je ova dionica puta rađena prije 40 godina i da je došlo do deformacije postojeće kolovozne konstrukcije.

- Sigurno je da će stanovnici sa ovog područja imati veliku korist od rekonstruisanog puta, s obzirom na to da će odvijanje saobraćaja biti mnogo sigurnije - pojasnio je Stojanović, dodajući i da je rekonstrukcija puta na ovoj dionici posebno značajna za poljoprivredne proizvođače koji ovim putem idu do kvantaške pijace.
Za ovaj dio puta iz gradskog budžeta izdvojeno je oko 220.000 konvertibilnih maraka, a od Savjeta ministara dobijeno je 350.000 KM za put prema Jameni.

Rok za završetak radova je dva mjeseca, a za izvođenje radova na ovoj dionici zaduženo je preduzeće "Bijeljina put".