HIPODROM BIJELjINA: PRVA TRAKTORIJADA :: Semberija INFO ::

 

HIPODROM BIJELjINA: PRVA TRAKTORIJADA


Foto: Ilustracija
Prva Traktorijada na bijeljinskom hipodromu, održaće se u ned‌jelju, 29. oktobra, a manifestacija počinje u 10 časova.

Prema najavi organizatora, početak nadvlačenja traktora prve kategorija počinje u 10, 30 časova, a potom, od 12,30 h do -13 h, slijedi trka radnih konja na 400 metara. Za ovu trku je prijavljeno 10 grla. Nadvlačenje druge i treće kategorije traktora  je do 14 h, a od 14,15 h slijedi galopska konjička trka osam grla na 800 metara (Križanci-Lipicaneri).  Nakon trke, nastavlja se nadvlačenje traktora četvrte i pete kategorija. Od 15,15 h na redu je galopska konjicka trka Engleza-"Trka grada Bijeljina” na 1. 500 metara, a učestvuje šest grla.

Za glavno nadmetanje prijavljeni su učesnici iz Sremske Mitrovice, Gradačca, Tuzle, Sarajeva i Bijeljine. Nadvlačenje traktora šeste i sedme kategorije planirano je u 15,30 h, a učesnici izlagači i takmičari dolaze sa svojim traktorima iz FBiH, Republike Srpske i Brčko Distrikta.

Uručivanje pehara pobjednicima u nadvlačenju, kao i zahvalnica učesnicima, prema najavi organizatora, biće upriličeno u 17 časova, nakon čega slijedi narodno veselje uz muziku uživo.