Potpisani ugovori sa 28 preduzetnika :: Semberija INFO ::

 

Potpisani ugovori sa 28 preduzetnika


Bijeljinski preduzetnici, koji su ispunili uslove za dodjelu sredstva na ime podrške i podsticaja razvoju preduzetništva, potpisali su danas ugovore sa Razvojnom agencijom grada Bijeljina.

Marko Vlačić, direktor Razvojne agencije grada Bijeljina, izjavio je da ugovore potpisuju oni preduzetnici koji su ispunili uslove za pomoć malim preduzetnicima.

“Za taj javni poziv planiran je iznos od 100.000 KM. Na ovaj javni poziv javilo se četrdeset preduzetnika. Njih 28 ispunilo je uslov za dodjelu sredstava. Oni su dobili različite novčane iznose, a maksimalan iznos je do 10.000 KM. Novac im je dodijeljen za zapošljavanje novih radnika i za nabavku osnovnih sredstava, mašina, alata i kompjuterske opreme. Osnovni uslov koji su morali ispuniti je to da su registrovani na području grada Bijeljina, da su zaposlili radnika ili radnike koji su bili na evidenciji Biroa za zapošljavanje, te da su nabavku izvršili sredstvima koja su bila na računu njihove firme, odnosno da su izvršili nabavku od pravnog, a ne od fizičkog lica. Trnutno je aktuelan i javni poziv koji se odnosi na novoosnovana preduzeća od prvog januara 2023. godine do zaključenja javnog poziva. Predviđeni iznos za taj javni poziv je 50.000 KM. U ovoj godini ukupno je predviđeno 400.000 KM za pet javnih poziva”, izjavio je Vlačić.



Dvadesetosmogodišnja Draginja Đokić iz Zagona kod Bijeljine već tri godine radi kao samostalni preduzetnik u kozmetičkom salonu gdje pruža usluge manikira, pedikira, tretmana lica i depilacije.

“U kozmetičkom salonu nudimo i usluge masaže i solarijuma. Dobila sam podsticaj za prijem jednog radnika u iznosu od 5.000 KM. Radnika sam već zaposlila zahvaljujući odobrenim sredstvima. Planiram da proširujem biznis i nadam se da ću imati uspjeha u ovom poslu. Konkurencija je velika. Pratimo moderne trendove u ovoj djelatnosti i pokušavamo ispuniti uslove koje ova djelatnost zahtijeva. Moj cilj je da proširujem obim posla i da u narednom periodu zaposlim nove radnike. Mladi preduzetnici od društva očekuju finansijsku pomoć, ali i moralnu podršku koja predstavlja vjetar u leđa onima koji tek počinju da se bave samostalnim preduzetnišvom”, kaže Draginja Đokić.

Semberija Info