UG “GLAS MLADIH EVROPSKE BIJELjINE”: POČELA PETODNEVNA PRIREDBA “RAZIGRANA JESEN” :: Semberija INFO ::

 

UG “GLAS MLADIH EVROPSKE BIJELjINE”: POČELA PETODNEVNA PRIREDBA “RAZIGRANA JESEN”



Semberija info - Tekst i foto: O. Stjepanović

Petodnevna priredba „Razigrana jesen“, u organizaciji Udruženja građana “Glas mladih evropske Bijeljine”, počela je nastupom polaznika iz tri vrtića, Lopare, Bambino i Plava laguna. Cilj ove priredbe je približavanje djece predškolskog uzrasta, kulturnim dešavanjima u gradu Bijeljina i da se kroz humanitarni rad promovišu prave vrijednosti jednog društva.  



- Kroz priredbu i likovnu izložbu, koju će djeca predškolskih ustanova pripremiti i pokloniti građanima Bijeljine djeca će se socijalizovati, osloboditi za nastup pred publikom, družiti, a ujedno će se prikupiti i humanitarna sredstva koja će aktivisti Udruženja u saradnji za Centrom za socijalni rad, pokloniti ugroženim porodicama na teritoriji grada Bijeljina koji imaju malu djecu”, rekao je Srđan Abadžić, predsjednik Udruženja “Glas mladih evropske Bijeljine”.



On je podsjetio da je realizacija projekta počela 2013. godine, ali da je napravljena pauza od dvije godine, u vrijeme virusa korona, ali i zbog određenih tehničkih razloga.

- Ovogodišnja, osma po redu priredba, pod nazivom “Ljubav je…”, okupiće 16 predškolskih ustanova, a očekujemo nastup oko 700 mališana. Pored bijeljinskih vrtića, nestupaju dva vrtića iz opštine Ugljevik i jedan iz opštine Lopare. Ulaz na priredbu se „naplaćuje“ u vidu dobrovoljnog priloga, slatkiša ili igračke.



Pored priredbe, u holu ispred velike sale Centra za kulturu, organizovana je i humanitarna likovna izložba radova djece koja učestvuju na priredbi. Cijena radova je ista kao i cijena ulaznice na priredbu, a od svih prikupljenih sredstava biće kupljeni humanitarni paketi sa osnovnim životnim namirnicama, koji će biti podijeljeni višečlanim porodicama sa malom djecom”, rekao je Abadžić.

Pokrovitelj priredbe “Razigrana jesen” je Grad Bijeljina.