Boračka organizacija: Povodom istupanja narodnog poslanika Radislava Dončića na javnom skupu u Banja Luci :: Semberija INFO ::

 

Boračka organizacija: Povodom istupanja narodnog poslanika Radislava Dončića na javnom skupu u Banja Luci



U Banja Luci na javnom skupu održanom dana 20.10.2023. godine,organizator pomenutog skupa narodni poslanik Radislav Dončić iznio je paušalne i neutemeljene, pa zašto ne reći i zlonamjerne kvalifikacije o radu Boračke organizacije Republike Srpske, pozivajući čak i na njeno ukidanje.

Nažalost, nije prvi put da određene političke opcije i pojedinci zarad svojih političkih i ličnih interesa, nastoje istrumentalizovati boračku populaciju, što svakako ne doprinosi boljem statusnom i materijalnom položaju boračkih kategorija i direktno doprinosi izazivanju podjela među borcima i razbijanje jedinstva boračke organizacije, a time i slabljenjem njene snage u borbi za postavljanje nezavisnog položaja ove populacije.

Predsjednika boračke organizacije biraju i biraće organi boračke organizacije, kako je predviđeno normativnim alatima organizacije, a ne ulica.

Radan Ostojić je na čelu boračke organizacije nešto više od godine i za to vrijeme je uspio konsolidovati poljuljane odnose u organizaciji, i napraviti određene pomake u popravljanju materijalnog položaja boračke populacije, kroz povećanje budžetskih izdavanja u duplo većem iznosu od onog koji je izdvajan u proteklom periodu.

Koordinacioni odbor boračkih organizacija regije Bijeljina, pruža punu podršku Predsjedniku BORS-a, gospodinu Radanu Ostojiću. Boračka organizacija Republike Srpske je svetinja koja prestavlja tekovinu odbrambeno-otadžbinskog rata i jedan od statusnih simbola Republike Srpske i trajaće koliko traje Republika a Republika će trajati vječno!

ZA KRST ČASNI I SLOBODU ZLATNU!


​KOORDINATOR
Miodrag Stevanović