Pripreme za Sedmi sajam mesa i ribe u Dvorovima - Zupur: Daćemo sve od sebe da sajam uspije :: Semberija INFO ::

 

Pripreme za Sedmi sajam mesa i ribe u Dvorovima - Zupur: Daćemo sve od sebe da sajam uspije



Preduzeće  za proizvodnju i prodaju mesnih proizvoda, ugostiteljstvo i organizovanje događaja ,,Globus TIM” organizovaće sedamnaestog i osamnaestog novembra  Sedmi semberski sajam mesa i ribe  koji će okupiti proizvođače i prerađivače mesa i mesnih prerađevina, proizvođače opreme za mesnu industriju, ali i proizvođače dobrih vina i narodnih rukotvorina iz Semberije i regiona.

Ova sajamska smotra postaje već tradicionalna, kaže Milenko Zupur, vlasnik preduzeća ,,Globus”, ističući da očekuje dobru posjetu sajmu, gdje će posjetioci biti u prilici da degustiraju vrhunske mesne delicije, pripremane po starim isprobanim receptima, a biće u prilici i da kupe meso i mesne prerađevine domaćih proizvođača.



-Ovo je prilika da se na sajmu predstavi ono najbolje iz ove regije, a očekujemo i proizvode distributera iz Srbije i drugih susjednih država. Zainteresovanost za naš sajam iz godine u godinu se povećava, pogotovo u godini kada je proizvođače mesa zadesila i afrička svinjska kuga. Zbog nemogućnosti da nabave meso za zimnicu po semberskim selima, mnogi se već sada javljaju preduzeću ,,Globus” i preduzeću ,,ZP komerc” i interesuju se za kupovinu mesnih prerađevina, jer mi poštujemo zakonske propise o zdravstvenoj ispravnosti mesa i garantujemo dobar kvalitet”, kaže Milenko Zupur.

Što se tiče finansijske podrške za organizovanje ove sajamske manifestacije, Zupur kaže da je Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, na čelu sa Stašom Košarcem, obećalo podršku organizovanju ovog sajma, a podršku su obećali i Područna privredna komora Bijeljina, na čelu sa Stevom Savićem, predsjednikom Komore i Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine grada.

-Mi u preduzeću ,,Globus” daćemo sve od sebe da što bolje organizujemo ovogodišnji Sedmi semberski sajam mesa i ribe. Naš cilj je da ova sajamska manifestacija bude na najvišem mogućem nivou, te da, na neki način, budemo  dostojan reprezent svega onoga što je najbolje u ovoj privrednoj djelatnosti, dakle, svega onoga što može doprinijeti još većoj afirmaciji semberske privrede u narednom periodu”, kaže za ,,Semberija info’’ Milenko Zupur.                     

Semberske novine - Semberija info - Lj.Ljubojević