BIJELjINA: USKORO POČINjE EVROPSKA SEDMICA MOBILNOSTI :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: USKORO POČINjE EVROPSKA SEDMICA MOBILNOSTI


Grad Bijeljina će se tradicionalno, pridružiti brojnim gradovima koji obilježavaju „Evropsku sedmicu mobilnosti“ u periodu od 16. do 22. septembra.

Građanima će gradski Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije, kroz aktivnosti predočiti pogodnosti alternativnih načina prevoza za njihovo zdravlje i dobrobit planete zemlje u saradnji za brojnim partnerima.



Ova manifestacija zvanično će biti otvorena u subotu, 16. septembra u Gradskom parku u 10.30 časova, nakon čega će djeca od 3 do 12 godina imati priliku da učestvuju u trci s preprekama, dok će Ulica Vuka Karadžića u periodu od 17 do 23 časa toga i svakog dana u Evropskoj sedmici mobilnosti biti zatvorena za motorni saobraćaj kako bi je pješaci mogli neometano koristiti. U toku ove sedmice će, takođe, svakodnevno biti vršeno anketiranje građana i podizanje svijesti o urbanoj mobilnosti.

Nedjelja 17. septembar će proteći u znaku velike biciklističke vožnje od Gradskog trga do Eko-vizitor centra „20ka za zdravlje“.

Simulacija učešća u saobraćaju biće priređena na poligonu za djecu u ponedeljak 18. septembra u 11 časova na Gradskom trgu, u saradnji sa Auto-moto društvom „Sigurnost“ iz Bijeljine.

U utorak 19. septembra će od 11 časova u Gradskom parku biti organizovane  „Mogu i ja“ –„Igre bez granica“ na otvorenom prilagođene za djecu sa i bez poteškoća u razvoju u partnerstvu sa Centrom za socijalni rad (Dnevni centar za djecu sa poteškoćama i Dnevni centar za djecu u riziku), a u srijedu 20. septembra “Fitnes na otvorenom“ za odrasle na platou ispred Centra za kulturu „Semberija“ u Ulici patrijarha Pavla sa početkom u 18 časova.

U četvrtak, 21. septembra će, u saradnji sa Savezom opština i gradova Republike Srpske, biti održan Okrugli sto „Modeli organizacije javnog prevoza“ – u velikoj sali SOGRS s početkom u 11 časova. Istog dana od 12 do 14 časova u  Američkom kutku (u Biblioteci „Filip Višnjić“) saobraćajna sekcija učenika Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ Bijeljina će organizovati radionicu za učenike viših razreda osnovnih škola iz Bijeljine.