U Bijeljini otvorena manifestacija „Bijeljinski korzo“ :: Semberija INFO ::

 

U Bijeljini otvorena manifestacija „Bijeljinski korzo“



Na Gradskom trgu u Bijeljini danas je svečano otvorena manifestacija pod nazivom „Bijeljinski korzo“ u organizaciji Turističke organizacije Grada Bijeljina. U okviru ove manifestacije koja će trajati do 22. septembra ove godine održaće se niz događaja i to od petog do devetog septembra „Tkanica od zlata, igara i zanata“, te Svjetski kup u harmonici, a devetog septembra održaće se Državno prvenstvo u pružanju prve pomoći, a od 16. do 22. nedelja mobilnosti.


 
Dragan Tešić, portparol Turističke organizacije Grada Bijeljina rekao je da su za septembar ove godine u gradu Bijeljina planirana četiri događaja. TO Grada Bijeljina došla je na ideju da, u saradnji sa organizatorima tih događaja, sve to objedini u sklopu jedne manifestacije pod nazivom „Bijeljinski korzo“.

- Svih 17 dana koliko će trajati „Bijeljinski korzo“ na trgu će od 16 do 22 časa kućice biti otvorene. Na ovaj način pokušaćemo da oživimo Gradski trg i da učiniti ga interesantnim za posjetioce. U nekom narednom periodu imaćemo i niz drugih sadržaja. Sugrađani će moći uživati u koncertima, večerima poezije... Ovo je samo nastavak rada TO Grada Bijeljina koji smo imali u prethodnom periodu, a i u narednom periodu pokušaćemo da ovakvim manifestacijama promovišemo i turizam grada Bijeljina, a i sam grad“, rekao je Tešić.



Cvija Krajišnik, organizator „Tkanice od zlata, igre i zanata“ istakla je ovaj događaj ima za cilj da se sačuva kulturna baština i narodnog stvaralaštva, te da su prema njenim riječima u fokusu stari zanati.

- Polako izumiru stari zanati, ali mi moramo da se trudimo da što više predočimo mladima koliko je naša kulturna baština bogata i šta je to što moramo da sačuvamo. Mislim da svi možemo uspjeti u tome ukoliko se potrudimo i ukoliko svako da svoj doprinos koliko može. Prvi dan ovog događaja posvetili smo hrani koji je takmičarskog karaktera, a stručni žiri će u jednoj kategoriji ocjenivati domaćinsku trpezu, dok će u drugoj ocjenjivati najljepši slavski kolač“, kazala je Krajišnik i dodala da su izlagači prevenstveno sa područja grada Bijeljina, ali i gosti iz Šapca, Loznice, Banje Koviljače, kao iz mnogih drugih gradova iz Srbije.

Radiša Petrović, savjetnik gradonačelnika Bijeljine rekao je da će Gradska uprava Grada Bijeljina i u narednom periodu pružati podršku svim udruženjim, a posebno udruženjima koja se bave očuvanjem kulture, tradicije i običaja.


Semberija info - S. Ristanović