ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA SKUPŠTINE GRADA- POVELjA GRADA PREDSJEDNIKU SRBIJE ALEKSANDRU VUČIĆU :: Semberija INFO ::

 

ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA SKUPŠTINE GRADA- POVELjA GRADA PREDSJEDNIKU SRBIJE ALEKSANDRU VUČIĆU


Foto: Info Bijeljina
U Centru za kulturu održana je svečana sjednica Skupštine grada povodom 24. septembra, Dana grada koji je ustanovljen u znak sjećanja na prvo oslobođenje od fašističkog okupatora u Drugom svjetskom ratu. Na svečanosti su uručena priznanja zaslužnim građanima, firmama i udruženjima koji su značajno doprinijeli prosperitetu grada.
 
Najviše gradsko priznanje, Povelja grada Bijeljine, dodijeljeno je predsjedniku srbije Aleksandru Vučiću za izuzetan doprinos razvoju infrastrukture izgradnjom auto-puta Beograd- Sarajevo koji prolazi kroz Semberiju, a koji će osigurati razvoj i unapređenje cijele regije.  
 
Povelju je umjesto Vučića primio generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković.
 
-U Bijeljinu je uvijek lijepo doći, a ovo je poseban dan kada ovaj grad obilježava svoj praznik, svoj dan oslobođenja, a sa druge strane i dodjeljuje priznanja onima za koje smatra da su dali doprinos razvoju grada. Tom prilikom sam i ja danas u Bijeljini da primim priznanje u ime predsjednika Vučića koje su mu građani Bijeljine, preko svojih organa vlasti, dodijelili, rekao je Selaković.
 
Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić čestitao je građanima Bijeljine praznik, te izrazio zadovoljstvo što je veliki broj delegacija iz Srbije i Republike Srpske došao da proslavi Dan grada Bijeljine.
 
-Naše opredjeljenje je da Bijeljina bude grad budućnosti, te ono što mi zajedno sa idejom i projektom koji se radi, a riječ je o povezivanju auto-puta sa koridorom 10 sa Srbijom, Sarajevom i Banja Lukom, za nas će biti novi prozor u svijet i ogroman zamajac u razvoju grada, rekao je Mićić, te zahvalio predsjedniku Srbije i njegovom izaslaniku na velikom doprinosu razvoju projekata Bijeljine.
 
Na svečanoj sjednici, osim Povelje grada, zaslužnima za prosperitet grada dodijeljene su i zlatne, srebrne i bronzane medalje ,,Knez Ivo od Semberije“, kao i zlatne medalje ,,Filip Višnjić“, te Zlatne značke grada Bijeljine.
 
Zlatnom medaljom  ,,Knez Ivo od Semberije“ odlikovani su  ZEDP ,,Elektro- Bijeljina“ ad Bijeljina za postignute izuzetne rezultate u oblasti distribucije, snabdijevanja i proizvodnje električne energije, dr Milenko Popović za uspješan dugogodišnji rad i postignute rezultate u oblasti hirurgije, dr  Dragan Đorđić za uspješan rad i postignute rezultate u oblasti ortopedije,  dr Dušan Cvjetinović za uspješan dugogodišnji rad i postignute rezultate u oblasti stomatologije, dr Goran Maksimović za izuzetno uspješan rad i postignute rezultate u oblasti neurohirurgije, Zavičajno udruženje Tuzlaka iz Bijeljine za nesebično očuvanje tradicije i kulturno-umjetničkih vrijednosti srpskog naroda sa svog područja, ,,Elvako metpro“ iz Bijeljine za uspješan rad u oblasti metalske industrije i dr Srđan Mijatović za izuzetno uspješan rad i postignute rezultate u poboljšanju zdravlja građana u oblasti urgentne medicine, kao i za doprinos u oblasti društvenog i obrazovnog rada, te afirmaciji sporta.
 
Srebrnom medaljom ,,Knez Ivo od Semberije“ Žarko Radić za predan dugogodišnji rad i pružanje podrške  porodicama zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Bijeljine i Republike Srpske, Miodrag Stevanović  za nesebičan i predan rad u Gradskoj boračkoj organizaciji Bijeljina, Udruženje  porodica nestalih boraca i civila Semberije i Majevice iz Bijeljine za pružanje podrške porodicama nestalih vojnika i civila, kao i za humano djelo izgradnje spomenika svim majkama poginulih srpskih sinova., d.o.o. ,,Braća Erić“ iz Bijeljine za uspješan dugogodišnji rad i postignute rezultate u proizvodnji hljeba, peciva i svih proizvoda koje savremena pekara danas proizvodi i Vladimir Ljubojević za veliki doprinos u oblasti društvenog, obrazovnog, kulturnog i humanitarnog rada.  
 
Bronzanom medaljom ,,Knez Ivo od Semberije“ Miloš Novaković, vlasnik Agencije za pružanje intelektualnih usluga ,,Elephant solutions“, za uspješan rad i ostvarene rezultate u oblasti računarskog programiranja i  d.o.o. ,,Balkan hidraulik“ Bijeljina za uspješan rad u obavljanju spoljno-trgovinskih poslova, prodaje i servisiranja dizalica, kompresora, hidrauličnih komponenti i opreme za komercijalna vozila.
 
Zlatnom medaljom ,,Filip Višnjić“ Joka Arsenović iz Bijeljine za dugogodišnji aktivan društveno- politički rad, unapređenje predškolskog vaspitanja i obrazovanja i obrazovanja u cjelini, Danijel Perić iz Bijeljine za uspješan društveni, kulturni i humanitarni rad, te afirmaciju sporta, Dragan Marković iz Bijeljine za izuzetne rezultate na trećoj Evropskoj i pedesetoj Internacionalnoj olimpijadi iz fizike u Letoniji i Izraelu i Đorđe Perić iz Bijeljine za izuzetan talenat u sviranju harmonike i ostvarene rezultate na mnogobrojnim međunarodnim takmičenjima i festivalima.
 
Povodom Dana grada Bijeljine uručeno je  i pet znački grada.
 
Zlatnu značku grada dobili su  Mirko Knežević iz Popova, za uspješan dugogodišnji rad u oblasti servisiranja dizel sistema i Boš pumpi za poljoprivredne mašine i mehanizaciju koji su od izuzetnog značaja za sembersko-maevički kraj i d.o.o. ,,Geovis“ iz Bijeljine, za uspješan rad i ostvarene rezultate u oblasti geodezije i projektovanja.
 
Srebrnu značku grada dobili su d.o.o. ,,Slađa“ iz Velike Obarske, za uspješan rad iz oblasti trgovine na malo, sjemenima, poljoprivrednim đubrivom i mehanizacijom, Fatima Mustafić iz Janje, za nemjerljiv doprinos u organizaciji humanitarnih akcija na pomoći lokalnom stanovništvu, a posebno veliki doprinos u prevenciji i zaštiti zdravlja žena kroz organizovanje besplatnih pregleda stanovništva Janje i Mirza Junuzović, za dugogodišnji nemjerljiv doprinos i predan rad na pomoći lokalnom stanovništvu, učestvovanje u humanitarnim akcijama i veliki doprinos u organizovanju kulturnih manifestacija.
 
 
Nakon zajedničkog fotografisanja, u ime nagrađenih zahvalio je izaslanik predsjednika Republike Srbije Nikola Selaković.
 
Svečanoj sjednici Skupštine grada Bijeljina prethodilo je polaganje vijenaca na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića ispred spomenika borcima poginulim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.