Pečati ljubavi :: Semberija INFO ::

 

Pečati ljubavi


U centru Bijeljine, na gradskom trgu, mogu se vidjeti pečati sa natpisima – mjesto za poljubac i mjesto za zagrljaj. Pečate su stavili predstavnici Omladinske organizacije ,,Vizija mladih’’ iz Bijeljine. Ova grupa mladih okupila se sa željom za promjenama na bolje u okruženju. 



I pečati ljubavi su želja da se pokrene empatija i da se odagnaju sebičnost, bahatost i sva slična negativna ponašanja, naročito destruktivna ponašanja u našem društvu. Ovi pečati imaju posebnu simboliku, nakon strašnih događaja u Osnovnoj školi ,,Vladislav Ribnikar’’ u Beogradu i dešavanjima u Mladenovcu.

Mnogi se pitaju zar su nam potrebni pečati sa natpisima, mjesto za zagrljaj i mjesto za poljubac, da nekome bliskom iskažemo ljubav i pažnju.  Zar su došla vremena da sugrađane moramo podsjećati da je ljubav najveći pokretač svega i da, u ovom ubrzanom životu, uvijek moramo imati prostora za ljubav. 



Naša pohvala za ideju aktivista ,,Vizije mladih’’ o pečatima ljubavi, a još jedno podsjećanje sugrađanima, volite se, ljubite i grlite na svakom mjestu i u svako doba, a ako želite da to učinite na mjestima gdje su stavljeni pečati ljubavi, iskoristite tu priliku što prije. Što češće obnavljanje gradiva je posebno poželjno.


Semberija info