Srednjoškolci završnih razreda spremaju se za maturska slavlja :: Semberija INFO ::

 

Srednjoškolci završnih razreda spremaju se za maturska slavlja


Semberski maturanti i ovoga maja zablistaće u punom sjaju

Ovog maja, kao i prethodnih, semberski maturanti će prodefilovati ulicama svog grada praćeni pogledima, osmjesima, ali i po nekom suzom u krajičku oka njihovih  najmilijih, ali i ostalih sugrađana. Na ovaj način obilježiće kraj svog srednjoškolskog obrazovanja, a bijeljinske srednje škole ispratiće još jednu generaciju iz školskih klupa.

Kako nam je rečeno iz semberskih srednjih škola, proslave maturskih večeri počeće 23. maja i trajaće do 29. maja. Prva škola koja će proslaviti matursko veče i otvoriti sezonu ovogodišnjih maturskih večeri je Ekonomska škola Bijeljina, 23. maja, zatim, 24. maja maturu će proslaviti učenici JU Poljoprivredne i medicinske škole Bijeljina, a nakon njih, 25. maja  đaci JU Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ Bijeljina. Srednja stručna škola Janja proslaviće maturu 26. maja, a ovogodišnju sezonu srednjoškolskih matura zatvoriće maturanti JU Gimnazije „Filip Višnjić“ Bijeljina i Muzičke škole „Stevan Stojanović Mokranjac“ Bijeljina.

Maturanti će se okupljati ispred zgrade Gradske uprave Grada Bijeljina od 19 časova, svečani defile je planiran u 19  časova i 30 minuta, a proslave su od 20 časova u hotelu „Drina“ Bijeljina.
 
 
Semberija info - S. Ristanović