DOM ZDRAVLjA: GRAD NAM DUGUJE OKO 500.000 KM :: Semberija INFO ::

 

DOM ZDRAVLjA: GRAD NAM DUGUJE OKO 500.000 KM


Zaposleni u Domu zdravlja uputili su apel gradonačelniku Bijeljine Ljubiši Petroviću i Gradskoj upravi, da izmire dugovanja prema ovoj ustanovi primarne zdravstvene zaštite. Pomoćnik direktora za ekonomsko-finansijske poslove Gordana Mitrović, je naglasila da “zdravlje građana mora biti na prvom mjestu i iznad svakog političkog đelovanja”.

-U poslovnu 2023. godinu krenuli smo veoma oprezno i odgovorno, jer u prvom kvartalu ove godine najveći rizik u poslovanju su potraživanja koja potražujemo od Gradske uprave za pružene usluge primarnog zdravstvenog nivoa koje se finansiraju iz gradskog budžeta. Za ove usluge Grad Bijeljina duguje  494.000 KM, od čega 14.000 KM iz 2021. godine i 300.000 KM iz 2022. godine”, rekla je Mitrovićeva i dodala da je Upravni odbor ove zdravstvene ustanove održao sjednicu 27. februara tekuće godine, na kojem je usvojen finansijski izvještaj o uspješnom poslovanju Doma zdravlja u 2022. godini.



-Usluge primarne zdravstvene zaštite od početka ove godine Dom zdravlja finansira vlastitim sredstvima, dakle, od participacija i komercijalnih usluga, ali postoji bojazan do kad ćemo to moći činiti. S obzirom da su budžetska sredstva namjenska, ne vidimo razlog zašto nam se uskraćuju finansijska sredstva koja su neophodna za finansiranje zdravstvene zaštite na primarnom nivou”, naglasila je Mitrovićeva i u ime zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi, još jednm apelovala da Grad Bijeljina izmiri obaveze, jer je u pitanju pružanje usluga primarne zdravstvene zaštite  našem stanovništvu.

Semberija info