UDRUŽENjE PORODICA NESTALIH SEMBERIJE I MAJEVICE :: Semberija INFO ::

 

UDRUŽENjE PORODICA NESTALIH SEMBERIJE I MAJEVICE


KOD SPOMENIKA ZA MAJKE NA LEDINCIMA SLUŽEN  PARASTOS ZA SVE NASTRADALE
 
Povodom Međunarodnog dana nestalih, članovi Udruženja porodica nestalih boraca i civila Semberije i Majevice okupili su se danas kod spomenika za majke u kompleksu Sabornog hrama na Ledincima, gdje je služen parastos za sve nastradale, čija su imena uklesana na ovaj spomenik.
 
Članovi Udruženja izrazili su nezadovoljstvo zbog, kako su istakli, nepravednog odnosa nadležnih i pravosudnih bh. institucija, koje su optužili za opstrukciju u  procesu traženja nestalih.
Smilja Mitrović, predsjednica Udruženja nestalih boraca i civila Semberije i Majevice, izjavila je za ,,Semberija info” da porodice nestalih traže pravdu već 28 godina, ali da i dalje ne gube nadu da će naći posmrtne ostatke svojih najmilijih.  
“Danas sa ovoga skupa postavljamo pitanje svim institucijama, koje se bave procesom traženja nestalih osoba, vlastima i pravosuđu u BiH i jednom dijelu međunarodne zajednice, da nam kažu i daju odgovor gdje su naši najmiliji”, naglasila je Smilja Mitrović.
Ona je istakla da Udruženje i dalje traga za 57 nestalih, ističući da već nekoliko godina nisu pronađeni posmrtni ostaci nijedne nestale osobe.
 
Prema njenim riječima, tužno je i neshvaljivo da u BiH niko još nije procesuiran za zločine nad nastradalim čiju evidenciju i podatke ima Udruženje nestalih Semberije i Majevice.     
 
Vinka Šakotić iz Ugljevika i dalje očekuje da će pronaći posmrtne ostatke brata Mlađena Tomića iz Korenite, koji je nastradao 17. oktobra 1992. na Majevice, ističući da nadu nikada neće i ne smije izgubiti.


“Nada nikada ne smije da se izgubi. Neću odustati dok ga ne nađem. Ja sam najstarija, a on je bio najmlađi”, rekla je Vinka Šakotić, članica Udruženja nestalih boraca i civila Semberije I Majevice.
Semberija info