„April – mjesec čistoće“: Ofarbajmo klupice, stiglo je proljeće! :: Semberija INFO ::

 

„April – mjesec čistoće“: Ofarbajmo klupice, stiglo je proljeće!


Tradicionalnoj akciji „April – mjesec čistoće“ priključili su se i etažni vlasnici, koji stanuju u vojnim zgrada, koje se nalaze u Ulici Knez Ivo od Semberije. Stanari su danas započeli uređivanje parkića da bi uljepšali svoju okolinu kako zbog mališana, tako i zbog svih stanara koji lijepo vrijeme koriste za druženje na klupicama. Farbanjem kulupica, započeli su svoju akciju u parkiću, koji se nalazi na uglu ulica Knez Ivo od Semberije i Jovan Dučić.



Vladan Radić, stanar u  jednnoj od vojnih zgrada i učesnik akcije koju provode, rekao je da su se odlučili povodom „Aprila -  mjeseca čistoće“ da se uključe i da uljepšaju svoju okolinu.
-Danas farbamo klupupe, da nam svima bude ljepše, a i do sada smo mi to radili, kao i košenje trave oko zgrada, a AD „Komunalac“ Bijeljina kosi travu u parkiću. Danas smo rano krenuli sa poslom, pa su mlađi stanari na poslu, ali uključiće se sigurno i oni“, kazao je Radić i apelovao da svi priključe akciji uređenju svoje okoline.
-Tu se igraju djeca, stariji se druže i mislim da je ova naša akcija pozitivan primjer, a biće završena u roku od nekoliko dana“, rekao je Vladan Radić.

Mladen Arsenović, šef Kabineta gradonačelnika Grada Bijeljin, rekao je ovo jedan od prvih primjera kako se zajednica etažnih vlasnika organizuje oko uređenja svoje okoline u sklopu obilježavanja „April – mjesec čistoće“.
-Ovo je lijep primjer seniora, koji su započeli ovaj posao veoma rano. Gradska uprava je uvijek tu da podrži ovakve akcije, kako materijalno, tako i angažovanjem profesionalnih službi. Ovom priliko pozivam sve zajednice etažnih vlasnika da pokažu svoju inicijativu i da se udruže. Š se tiče održavanja javnih površina Bijeljina je uredna, ali uvijek može bolje“, istakao  je Arsenović i dodao da smatra da svako treba da vodi računa o svojoj okolini.



-Grad Bijeljina jeste zadužen za javnu higijenu i to se radi putem angažovanja profesionalnih službi, ali uvijek postoji ono gdje samo građani mogu da urade nešto više. Ovu akciju Grad Bijeljina je podržao doniranjem materijala i raspoloženi smo da sve ostale akcije, ukoliko ih bude, ne samo u aprilu, nego i tokom cijele godine, podržimo,  što angažovanjem profesionalnih službi, što doniranjem materijalnih sredstava“, naglasio je Mladen Arsenović.

​Semberija info - Svetlana Jovanović