Savjet za bezbjednost saobraćaja grada Bijeljina :: Semberija INFO ::

 

Savjet za bezbjednost saobraćaja grada Bijeljina


Na drugoj sjednici Savjeta za bezbjednost saobraćaja grada Bijeljina  analizirani su zaključci sa prethodne sjednice i utvrdjeno šta je do sada uradjeno po pitanju bezbjednosti saobraćaja od strane svih subjekata koji učestvuju u realizaciji obaveza iz ove oblasti, izjavio je Nemanja Mitrić, sekretar Savjeta za bezbjednost saobraćaja grada Bijeljina nakon sjednice Savjeta za bezbjednost saobraćaja grada Bijeljina.



„Razgovarali smo o problemima koje treba rješavati u što kraćem roku, ali smo razgovarali i o temama koje treba dugoročnije rješavati u ovoj oblasti. Zone pješačkih prelaza su nebezbjedne za saobraćaj, kao i zone raskrsnica, dionice puteva, zone škola, takodje. Definisali smo konkretna zaduženja kako bismo došli do odgovarajućih rješenja. Razmotrili smo niz inicijalitva koje su do sada upućene Odjeljenju za stambeno - komunalne poslove, koje brine o problemima funkcionisanja i bezbjednosti saobraćaja. Usvojena su neka projektna rješenja koja se tiču ukidanja i obilježavanja novih pješačkih prelaza. U narednom periodu ćemo postavljati nove pješačke prelaze, dok ćemo neke ukinuti. jer su nebezbjedni i nefunkcionalni“, izjavio Nemanja Mitrić, istakavši da je razgovarano i o dodatnom obilježavanju pješačkog prelaza u Ulici Kulina bana, gdje je nedavno zabilježena saobraćajna nesreća sa smrtnim ishodom. U toj ulici, istakao je Mitrić, saobraćaj će biti smanjen na brzinu od 30 kilometara.

Gradonačelnik Ljubiša Petrović izjavio je nakon sjednice Savjeta za bezbjednost saobraćaja da je otvoreno niz važnih pitanja, kao što je horizontalna i vertikalna signalizacija na gradskim ulicama, problem parkiranja, kao i uspostavljanje funkcionalnog javnog gradskog prevoza.

„Grad Bijeljina nema uspostavljen javni gradski prevoz i već je dobijena saglasnost za izradu jednog takvog dokumenta. Planom revitalizacije putnih pravaca mi ćemo u narednom periodu krenuti u rekonstrukciju putnih pravaca ka Amajlijama, Ljeljenči i Gornjoj Čadjavici, Batkoviću, Velikoj Obarskoj i Crnjelovu, ka Modranu i drugim selima. Popravka udarnih asfaltnih rupa postaje neracionalna, jer se na taj način vrtimo u krug. Predložišemo revitalizaciju pomenutih i drugih putnih pravaca“, istakao je gradonačelnik Petrović, istakavši da će već na proljeće otpočeti i rekonstrukcija Ulice Stefana Dečanskog za koju je Vlada RS odobrila 750.000 KM.


Semberija info - Lj. Ljubojević
Foto - B. Milošević