Potpisan ugovor o izgradnji sistema za navodnjavanje u Crnjelovu :: Semberija INFO ::

 

Potpisan ugovor o izgradnji sistema za navodnjavanje u Crnjelovu


Boris Pašalić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi RS i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić danas su potpisali ugovor o izgradnji sistema za navodnjavanje u Crnjelovu.  U prvoj fazi biće omogućeno navodnjavanje 511 hektara, a vrijednost ugovora je 3,8 miliona KM.

Ministar Pašalić kaže da je idejnim projektom predviđena izgradnja sistema za navodnjavanje na površinama od 11.000 hektara u Semberiji, sa dinamikom od 500 hektara godišnje.

„ Ovo je prva faza u realizaciji ovog projekta. Grad Bijeljina učestvuje u realizaciji projekta sa 15 odsto, odnosno sa oko 600.000 KM. Vlada RS će investirati 3,2 miliona KM. Potpisali smo ugovor o partnerstvu grada Bijeljina i Vlade RS, kao i ugovor sa izvođačem radova, preduzećem „Higra“, istakao je ministar Pašalić.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izjavio je da je ovo drugi projekat izgradnje sistema za navodnjavanje u Semberiji, nakon što je PD „Semberija“ na svojim parcelama realizovala ovakav jedan projekat.

„ Za Crnjelovo ovo je projekat od izuzetne važnosti, kada je u pitanju proizvodnju povrća. Ovo ministarstvo vodi računa o interesima Semberije i zaslužuje sve naše pohvale. Imaćemo, praktično, mogućnost da se na parcelama pored Save koristi drinska voda za navodnjavanje“, istakao je gradonačelnik Mićić.

Dragan Sarić, vlasnik i direktor preduzeća „Higra“, izjavio je da će za desetak dana mašine već biti na terenu, te da bi u roku od osam mjeseci ovaj posao trebalo da bude realizovan.

Semberija info